Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj przeczytałem, że do końca roku litr ropy ma kosztować 6zl. Natomiast o nowego roku idzie w górę akcyza, co ma dać dodatkowo jeszcze 40-50gr. na litrze. O benzynie nie było ani słowa. A że Polska dieslem stoi, to o zbyt nie mają się co martwić. Czyli jak w temacie.
Opublikowano

Cywilizowane kraje juz dawno zdywersyfikowaly sie w tej materii, niejako naturalnie.

Ani w Anglii ani w Niemczech nie ma kultu diesla. Kropka.

Ja tez poza jednym przypadkiem od zawsze latam benzyna nie skazona gazem.

Definicja szalenstwa - robienie wciaz dokladnie tej samej rzeczy w dokladnie ten sam sposob oczekujac zupelnie innego ofektu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja bym się na Waszym miejscu nie martwił kultem diesla, tylko cenami wszystkiego dookoła, które wzrosną po takich podwyżkach, bo jak wiemy, słabo z ciężarówkami w benzynie.

ALe przynajmniej będziecie mieć euROPĘ. Szkoda, że nie na kwitku z wypłaty, który dalej będzie się różnił od utęsknionego Zachodu.

Opublikowano

samochody osobowe to pikuś... cieżarówki spalają niesamowite ilości ropy a jak wiadomo to główny i jedyny cieżki środek transportu w polsce... rolnictwo też przepala bardzo duże ilości ON wiec ceny żywności dodatkowo do góry ;/

ps. w okresie letnim dziennie zużywam ok 1000l ON :evil:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie obecnie jedna Krone BigX zużywa 1000 ltr na dniówkę 12h :shock:

I właśnie to skomentowałem wyżej. Tylko mój oddział naszej firmy zużywa miesięcznie średnio 100 tys. ltr. I teraz każdy litr niech zdrożeje o 1 pln (akcyza to pikuś w tym momencie).

I konsekwencjami tego właśnie bym się przejmował, a nie jakimis "erami diesla".