Skocz do zawartości

[E 34] 524TD - Pompa Wtryskowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, radziłem się już u wielu osób, może od was dowiem się czegoś konkretnego, a mianowicie:

Podczas odpalenia występuja problemy, dlugo się wkręca na obroty (przy niskiej temp. zew jak i silnika )

Czasami falują obroty, i zapala się kontrolka od pompy wtryskowej (nie zawsze)

Czy ktos z was spotkal sie z podobnym problemem?

Czy to może być pompa? Czy może jakaś pierdółka? Może świece?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za każdą odpowiedź :)

Opublikowano

....jeżeli przed odpaleniem auta świeci się kontrolka pomaranczowa( grzanie świec ) i po jej zgaśnięciu pojawia się zielona, to świece masz ok.Z tego co piszesz to ja obstawiał bym wtrysk sterujący(element nr.17 z linku) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA51&mospid=47372&btnr=13_0104&hg=13&fg=15

,równie dobrze może to być nastawnik pompy http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA51&mospid=47372&btnr=13_0095&hg=13&fg=15

jak i sam sterownik ... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA51&mospid=47372&btnr=13_0101&hg=13&fg=15

.... z resztą trochę słabo zobrazowałeś problem

eSKa

Opublikowano

hmm zapala sie grzanie świec po czym gaśnie i odpalam dopiero jak uslysze takie tykniecie, żadna zielona lampka sie nie zapala

kiedy go odpalalem dzisiaj bardzo dlugo krecil po czym wkrecil sie na wolne obroty i gasl

Opublikowano
...wiec na 100% padła ci jedna lub więcej świec , wiec zacznij od ustalenia która/e są do wymiany...

eSKa

Opublikowano

dzieki wielkie za odpowiedź a powiedz mi jeszcze co do tego ma ta kontrolka od pompy wtryskowej? czy może jest ona zależna również od świec? i te falujące obroty na zimnym (nie zawsze), oraz białe dymienie po odpaleniu przez moment, po objawach wydaje mi sie ze bedzie to pompa, ale wymienie świece i dam znać. Poradź mi jakie świece bedą najlepsze do tego samochodu?

Pozdrawiam

Opublikowano
...jeżeli chodzi o kontrolkę to masz napisane w pierwszym moim poście natomiast co do świec to jak masz siano kup beru ,jak siana nie masz to kup championy ,meyle febi lub chodz by nawet iskre byleś nowe i nie chińskie

eSKa

Opublikowano

KOntrolka od pompy wtryskowej zapala sie gdy wtryskiwacz sterujacy nie dziala najlepiej (czesto koroduja kable od tego wtryskiwacza)

Sadze, rowniez jak koledzy, ze nie dziala przynajmniej 1 swieca zarowa. Objawy beda jak najbardziej podobne do tych co opisales, czyli bezposrednio po odpaleniu bedzie lecial bialy dym, bedzie przez chwile telepalo silnikiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie ;)

Chciałbym bardzo podziękować za pomoc ;)

Wymieniłem świece i wszystkie problemy zniknęły ;P

Nie szarpie zaraz po odpaleniu . Pali na dotyk (Lepiej niż latem)

Ani dymka nie puści ;) nawet kontrolka od wtrysku sie nie zapala

Co do poprzednich świec to trzy na sześć grzały ;/

Pozdrawiam