Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy ma taki problem:

Jeden kluczyk zgubił, a w drugim rozładował mu się akumulatorek. Przy próbie otwarcia auta zamkiem w drzwiach rozsypał mu się mechanizm otwierający. Nie ma żadnej reakcji na przekręcenie kluczyka. ;/ Jest jakiś sposób żeby teraz otworzyć auto? Czy pozostaje wizyta w serwisie ewentualnie rozwiercenie i wymiana całego mechanizmu lub brutalne wybicie którejś szyby?

Pomożecie coś koledzy? Miał ktoś podobny problem?

Opublikowano
Opublikowano
...brutalne wybicie którejś szyby?

Pomożecie coś koledzy? Miał ktoś podobny problem?

Odradzam.

Raz zamknalem kluczyki w samochodzie,zbilem 2 szyby a i tak samochodu nie otworzylem :mrgreen: .

Poszukaj po internecie ludzi,co otwieraja samochody bez kluczykow ;)...

Opublikowano
Niech kolega wsadzi zapasowy rozładowany kluczyk do innego BMW , kluczyk ładuje się przez stacyjkę. Może jak będzie w stacyjce w drugim aucie to będzie w stanie otworzyć drzwi z pilota.
Opublikowano
Tylko w pobliżu X-a nikt nie ma. A do jakiego modelu jeszcze podejdzie taki kluczyk? A co do tych włamywaczy to już chyba do serwisu jechać lepiej i dorobić. Dorobią taki kluczyk bez auta?
Opublikowano (edytowane)
... Dorobią taki kluczyk bez auta?

dowod rejestracyny,dowod osobisty i osobiscie wlasciciel w ASO.Koszt z tego co pamietam to ok 700 zlotych plus kodowanie...

Edytowane przez pieczek
Opublikowano
... Dorobią taki kluczyk bez auta?

dowod rejestracyjny,dowod osobisty i osobiscie wlasciciel w ASO.Koszt z tego co pamietam to ok 700 zlotych plus chyba kodowanie...

Opublikowano

Większość nowszych BMW można otworzyć przez tylną klapę. Zdejmujemy rejestrację i przez otwór po śrubie wkładamy odpowiedni drucik, pociągamy za linkę awaryjnego otwierania i już :cool2:

Drzwi najczęściej mają podwójne ryglowanie (zabezpieczenie antykradzieżowe) więc nawet jak wybijesz szybę to i tak ich od środka nie otworzysz :mad2:

Co do serwisu to klucze muszą zamówić bo wycinka najczęściej jest w fabryce a kodują w serwisie lub też w fabryce więc potrwa to trochę i nie od ręki.

Dobry warsztat do dorabiania kluczy zrobi Ci klucz i zakoduje go od ręki, a i czasem otworzy auto bez kluczyków :wink:

Opublikowano
A na tunelu środkowym nie ma przycisku blokowania zamków drzwi? Jak mi się wydaje to ostatnio się nim bawiłem. :shock:
Opublikowano

Witam

Miałem podobny problem

Niestety musiałem wybic szybę ,dodAM ŻE SERWIS ROZŁOŻYŁ RĘCE

Po wejściu do samochodu przez wybite okno i włożeniu kluczyka do stacyjki samochód się "rozryglował"

Opublikowano
A na tunelu środkowym nie ma przycisku blokowania zamków drzwi? Jak mi się wydaje to ostatnio się nim bawiłem. :shock:

Jezeli samochod jest zamkniety z pilota to nie otworzysz tym przyciskiem.

Opublikowano
Tez mialem ten problem ale wezwalem ADAC w niemczech i odreki to zalatwili ,jak :idea: nie mam pojecia . Ale zero kosztow :cool2: bo ubezpieczenie pokrylo.