Skocz do zawartości

Nie można otworzyć X5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy ma taki problem:

Jeden kluczyk zgubił, a w drugim rozładował mu się akumulatorek. Przy próbie otwarcia auta zamkiem w drzwiach rozsypał mu się mechanizm otwierający. Nie ma żadnej reakcji na przekręcenie kluczyka. ;/ Jest jakiś sposób żeby teraz otworzyć auto? Czy pozostaje wizyta w serwisie ewentualnie rozwiercenie i wymiana całego mechanizmu lub brutalne wybicie którejś szyby?

Pomożecie coś koledzy? Miał ktoś podobny problem?

Opublikowano
A w drzwiach pasażera tez nie może otworzyć kluczykiem ?
Opublikowano
  • Autor
W drzwiach pasażera nie ma zamka... ;/
Opublikowano
...brutalne wybicie którejś szyby?

Pomożecie coś koledzy? Miał ktoś podobny problem?

Odradzam.

Raz zamknalem kluczyki w samochodzie,zbilem 2 szyby a i tak samochodu nie otworzylem :mrgreen: .

Poszukaj po internecie ludzi,co otwieraja samochody bez kluczykow ;)...

Opublikowano
Niech kolega wsadzi zapasowy rozładowany kluczyk do innego BMW , kluczyk ładuje się przez stacyjkę. Może jak będzie w stacyjce w drugim aucie to będzie w stanie otworzyć drzwi z pilota.
Opublikowano
  • Autor
Tylko w pobliżu X-a nikt nie ma. A do jakiego modelu jeszcze podejdzie taki kluczyk? A co do tych włamywaczy to już chyba do serwisu jechać lepiej i dorobić. Dorobią taki kluczyk bez auta?
Opublikowano
... Dorobią taki kluczyk bez auta?

dowod rejestracyny,dowod osobisty i osobiscie wlasciciel w ASO.Koszt z tego co pamietam to ok 700 zlotych plus kodowanie...

Edytowane przez pieczek

Opublikowano
... Dorobią taki kluczyk bez auta?

dowod rejestracyjny,dowod osobisty i osobiscie wlasciciel w ASO.Koszt z tego co pamietam to ok 700 zlotych plus chyba kodowanie...

Opublikowano

Większość nowszych BMW można otworzyć przez tylną klapę. Zdejmujemy rejestrację i przez otwór po śrubie wkładamy odpowiedni drucik, pociągamy za linkę awaryjnego otwierania i już :cool2:

Drzwi najczęściej mają podwójne ryglowanie (zabezpieczenie antykradzieżowe) więc nawet jak wybijesz szybę to i tak ich od środka nie otworzysz :mad2:

Co do serwisu to klucze muszą zamówić bo wycinka najczęściej jest w fabryce a kodują w serwisie lub też w fabryce więc potrwa to trochę i nie od ręki.

Dobry warsztat do dorabiania kluczy zrobi Ci klucz i zakoduje go od ręki, a i czasem otworzy auto bez kluczyków :wink:

Opublikowano
A na tunelu środkowym nie ma przycisku blokowania zamków drzwi? Jak mi się wydaje to ostatnio się nim bawiłem. :shock:
Opublikowano

Witam

Miałem podobny problem

Niestety musiałem wybic szybę ,dodAM ŻE SERWIS ROZŁOŻYŁ RĘCE

Po wejściu do samochodu przez wybite okno i włożeniu kluczyka do stacyjki samochód się "rozryglował"

Opublikowano
A na tunelu środkowym nie ma przycisku blokowania zamków drzwi? Jak mi się wydaje to ostatnio się nim bawiłem. :shock:

Jezeli samochod jest zamkniety z pilota to nie otworzysz tym przyciskiem.

Opublikowano
Tez mialem ten problem ale wezwalem ADAC w niemczech i odreki to zalatwili ,jak :idea: nie mam pojecia . Ale zero kosztow :cool2: bo ubezpieczenie pokrylo.