Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przypomnę swój wpis z innego forum a dotyczący testów aktywnego tempomatu przeprowadzonym przez Auto Bild w Niemczech. Mniej więcej cytat:

...Otóż system działał doskonale do chwili, kiedy jadąc w korku, samochód przede mną 'przeskoczył' skrzyżowanie na żółtym. Dla tempomatu była to informacja: droga wolna. I pojechał... na czerwonym...

przytoczę adekwatną sytuację z mojego doświadczenia :oops::

jechałem za samochodem w jednym z państw oddalonych od PL, gdzie dozwolona prędkość wynosi 120km/h i każdy radar jest uzbrojony z limitem +10. Ten przede mną, miejscowy, wiedział gdzie jest radar i zwolnił do 130, a ja za nim na aktywnym tempomacie. Gość przyspieszył zaraz po minięciu radru, a mój samochód samoczynnie równocześnie z nim. On pojechał, a mne błysnął radar... Mandat przyszedł do domu po miesiącu :cry2:

Opublikowano
Zgaduję,że chodzi o CH,też miałem podobną przygodę(ale bez aktywnego tempomatu),mandat przyszedł po 2 mies. :mad2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję za wszystkie porady. Po długich poszukiwaniach znalazłem kilka interesujących modeli, już jeden był nawet wstępnie wybrany, niemniej jednak znajomy zachorował na nowego ML'a.

I wszystko inne przestało się liczyć....

Mam nadzieję, że informacje przydadzą się przyszłym nabywcom BMW X5 :)

Pozdrawiam.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.