Skocz do zawartości

Mechnik / warsztat, który wie jak zrobić silnik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poszukuję warsztatu, gdzie za rozsądne pieniądze naprawiają silniki. Chodzi mi o ludzi którzy dokładnie wiedzą

co robią i niczego nie popsują. Mój model to 728 z 97r. W tej chwili prawie nic nie dolega, ale chciałem wymienić

termostat, troszkę za wcześnie się otwiera i sprawdzić czy czegoś nie trzeba zrobić, zanim się samo rozpadnie :)

Pozdrawiam

-edit-

wawa, okolice

Opublikowano

kolego termostat to na parkingu wymienisz za nim żona sie umaluje przed imprezą:)

4 śróbki (10tka) i płyn trzeba uzupełnić i odpowietrzyć

lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad
Opublikowano
No chyba,że umalowała się już w domu :mrgreen: Tak jak napisał kosaaro...szkoda placić mechanikom za taka prostą i przyjemną robotę...no chyba,że w temacie mechaniki jesteś totalną nogą :duh: Pozdrawiam.
Opublikowano

Wolę podjechać na wymianę, z resztą dziś byłem w warsztacie gdzie robię astrę, dwa dni temu

właściciel zapewniał, że mechanicy (co niektórzy) ,mają po 30 lat doświadczenia :lol: i na pewno sobie

poradzą, po dwóch godzinach, jakoś się do termostatu nawet nie zbliżyli, a że klient stał nad nimi, okazało się,

że auto trzeba zostawić na dobę i będzie ok (jassne, żebym nie widział co się dzieje), poprosiłem o skręcenie

co udało im się zdjąć, sprawdzenie czy jakieś śrubki nie zostały i odjechałem :?

Ponowię więc prośbę o namiar na kogoś ogarniętego.

Opublikowano
Popytaj znajomych albo jakiegos przedstawiciela handlowego lub zlotowe. Wymiana termostatu to pikus, dziwie sie ze ktokolwiek nie mogl tego ogarnac. Robilem to a nie mam 30 lat doswiadczenia:P Jak masz mozliwosc kupic sam wklad termostatu (w silnikach bez TU), to kup nowa uszczelke w aso i sprawdz odpowietrzniki czy nie uszkodzone. Kosztuje to grosze a potrafi sprawic klopot w razie awarii.
Opublikowano

Właśnie pytam znajomych ;-) złotówę znam, ale on chasa po wiejskich zakładach, często przypadkowych,

bo b.tanio, szczerze to w dupie mam rozwiązanie a'la on, tydzień auto rozebrane, wymieniona uszczelka,

nie oczekuję "za darmo" a "tyle moja wiedza kosztuje", sam widzę termostat, ale osłona i wiatrak, moim zdaniem

trzeba zdjąć, aby dostać się "na poziomie", co do kupionego sprzętu, mam wkład z uszczelką.