Skocz do zawartości

spada tem. podczas jazdy z górki!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio zauwazyłem ze spada mi temperatura jak zjezdzan z górki nawet do pierwszej kreski !!!a potem znowu wraca do pionu

jaka może byc tego przyczyna ?????

pozd.

Opublikowano
to by mi by sie też grzał ,jak by sie nie otwierał albo zamykał ,ja to już dawno zauwazyłem bendąc w gorach w lato przeważnie zjezdzająć z góry ,ale teraz jest jesień i dalej tak spada :?: :?: :?:
Opublikowano
Hej, przecież termostat działa w aucie jak stabilizator temperatury, a nie tylko otwiera się jak się silnik zagrzeje. Otwiera Ci się dobrze, ale zamyka za długo i dlatego silnik traci temperaturę. Termostat pracuje jako zawór, który w trakcie jazdy zarówno się otwiera jak i domyka, jeżeli jest taka potrzeba. Myślisz, że jeżeli jest temperatura -20 stopni, a Ty jedziesz 100km/h to termostat jest tak samo otwarty jak przy +20 stopni przy tej samej temperaturze? Nie byłoby to możliwe, ponieważ silnik oddaje stałą wartość ciepła, bo ma tą samą temperaturę roboczą, a wydajność chłodzenia jest zupełnie różna.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
witam

ostatnio zauwazyłem ze spada mi temperatura jak zjezdzan z górki nawet do pierwszej kreski !!!a potem znowu wraca do pionu

Jak nie wierzysz w termostat, to mam inne rozwiązanie! Nie jeździć z górki :D

Opublikowano

witam , dziś po przyjechaniu z roboty sprawdziłem czy przypadkiem nie jest zapowietrzony !no i pare bąbli zie znalazło ,sprawdze dziś jak to wypadnie z tą temperaturą

pozd.