Skocz do zawartości

spada tem. podczas jazdy z górki!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio zauwazyłem ze spada mi temperatura jak zjezdzan z górki nawet do pierwszej kreski !!!a potem znowu wraca do pionu

jaka może byc tego przyczyna ?????

pozd.

Opublikowano
  • Autor
to by mi by sie też grzał ,jak by sie nie otwierał albo zamykał ,ja to już dawno zauwazyłem bendąc w gorach w lato przeważnie zjezdzająć z góry ,ale teraz jest jesień i dalej tak spada :?: :?: :?:
Opublikowano
Hej, przecież termostat działa w aucie jak stabilizator temperatury, a nie tylko otwiera się jak się silnik zagrzeje. Otwiera Ci się dobrze, ale zamyka za długo i dlatego silnik traci temperaturę. Termostat pracuje jako zawór, który w trakcie jazdy zarówno się otwiera jak i domyka, jeżeli jest taka potrzeba. Myślisz, że jeżeli jest temperatura -20 stopni, a Ty jedziesz 100km/h to termostat jest tak samo otwarty jak przy +20 stopni przy tej samej temperaturze? Nie byłoby to możliwe, ponieważ silnik oddaje stałą wartość ciepła, bo ma tą samą temperaturę roboczą, a wydajność chłodzenia jest zupełnie różna.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
ttrol ma 100 % racje ,tez obstawiam na termostat.
Opublikowano
witam

ostatnio zauwazyłem ze spada mi temperatura jak zjezdzan z górki nawet do pierwszej kreski !!!a potem znowu wraca do pionu

Jak nie wierzysz w termostat, to mam inne rozwiązanie! Nie jeździć z górki :D

Opublikowano
A moze zapowietrzone bydle jest :lol:
Opublikowano
  • Autor

witam , dziś po przyjechaniu z roboty sprawdziłem czy przypadkiem nie jest zapowietrzony !no i pare bąbli zie znalazło ,sprawdze dziś jak to wypadnie z tą temperaturą

pozd.

Opublikowano
Hej, zapowietrzenie nie ma nic do tego, grzał by się tylko.
pozdrawiam Bartek