Skocz do zawartości

320d czy to koncząca sie turbina??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzieki panowie,w pierwszej kolejnosci zrobie te adaptacje a odezwe sie jaki jest postep, no do poznania mam daleko,jestem

z pszczyny,slask, pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdy w moim E46 z 98 r. była wymieniona przepływka na nową boscha to brak adaptacji objawiał się turbo dziurą w zakresie obrotów między 2000 a 3000 a kolega nie ma mocy w cały zakresie dlatego uważam że problem leży gdzieś indziej ale adaptację (poprawnie jest to REPROGRAMACJA) i tak należy zrobić.

PS. Za 250 zł nie kupisz oryginalnej przepływki bosch a zamienniki często działają niepoprawnie.

Opublikowano
Z doswiadczenia tez wiem, ze na spadek mocy moga miec tez wplyw elektrozawor sterujacy turbo, weze podcisnienia, no i oczywiscie samo turbo...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
a powiedzcie mi czy jak pojade i podłącze sie pod dobry komp to wykaze cos czy tez nic
Opublikowano
czyli najbardziej pomogą mi te rady na forum, kazdy cos wie, powoli dojde do tego co siedzi w nim,w najgorszym wypadku regeneracja turba a to wtedy niewiem czy sie tego podejme ,moze wymienie na 5 z 3.0diesel 1999-2000r chyba ze benzyna w gazie