Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Kupilem e90 320d 2007r N47 w maju i przez 5 miesięcy zrobiłem 10kkm(teraz jest 168kkm). Co zwrocilo moja uwage przez ten okres to to ze silnik bardzo szybko sie grzeje,co bedzie przydatne w zimie,ale tez ze nagrzewa sie bardzo mocno. Po zgaszeniu silnika aż od niego bucha jakby żarem. Słychac ze chodza jakies jakby pompki,cos brzeczy jak w prostowniku ,a w kolektorze ssącego słychac klapki. U was też tak jest?

Druga rzecz to to że urwały mi się przesówadła do do ustawiania kierunku naplywu powietrza z nawiewow z przodu. Zostaly tylko te po srodku.

Trzecia o najbardzie denerwujaca mnie sprawa to brzeczenie. Najglosniej slychac przy zimnym silniku.Slychac dopiero przy zamknietych oknach i drzwiach siedzac na pozycji kierowcy Dzwiek wydobywa sie w miejscu gdzie znajduje sie lewy nawiew ale nie dochodzi z niego, przypomina jakby zle zalozona pkrywe silnika ale juz to sprawdzilem i to nie ona. Kiedy silnik juz sie troche nagrzeje dzwiek maleje. Slychac go tylko przy puszczaniu sprzegla na kazdym biegu. Silnik powoduje wieksze drgania i cos o cos brzeczy.

Trzeszczace gumy w drzwiach to juz standard,podobno jest jakis silikon zeby to uciszyc.

To chyba wszystko na co zwróciłem wiekszą uwage. I teraz pytanie czy wy też tak macie?

Ostatnio bylem w serwisie zrobic odczyt z kluczyka. Przebieg się zgadza. Na gwarancj została wymieniona turbina i sprzegło z dwumasem wiec narazie nie ma się co martwic

Opublikowano
(...) Słychac ze chodza jakies jakby pompki,cos brzeczy jak w prostowniku

To silnik krokowy sterujący geometrią turbiny. Wystarczy, że odryglujesz zamki z pilota i już go usłyszysz.

(...),a w kolektorze ssącego słychac klapki. U was też tak jest?

Nagraj to na telefon i wrzuć linka.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dziwna sprawa z wymiana turbiny i sprzęgła na gwarancji, poprzedni wlaściciel widocznie dawał nieźle w piec, że zniszczył sprzęgło i turbo.

pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
albo byl taki wybredny i upierdliwy ze mu wymieniali:)nie wiem skad ale ten gosc z serwisu powiedzial mi ze bylo nawet takie zgloszenie w tym samochodzie ze silnik chodzi za glosno tylko ze serwis nic na to nie poradzil bo tego nie stwierdzili