Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam małe pytanko odnośnie kosztów utrzymanie trójeczki, niebawem czeka mnie pierwsza wizyta w serwisie na przeglądzie i interesuje mnie jak kosztowo szacuje sie przegląd w autoryzowanym serwisie BMW, podstawowy przegląd bez dodatkowych jakichś wymian( mam przejechane nie całe 30 tys km, wiec nic raczej nie powinno sie jeszcze sypać :D ) ???? pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Koszt takiego serwisu po 30 tkm to około 500-800zł.

Zalezy u którego dealera robisz, czy masz jakieś wynegocjowane rabaty itp

Jak masz samochód starszy do masz ekstra rabaty u niektóyrych dealerow

http://www.bmwsklep.pl/renesans.php

Opublikowano
Koszt takiego serwisu po 30 tkm to około 500-800zł.

Zalezy u którego dealera robisz, czy masz jakieś wynegocjowane rabaty itp

Jak masz samochód starszy do masz ekstra rabaty u niektóyrych dealerow

http://www.bmwsklep.pl/renesans.php

W autoryzowanym serwisie BMW to tyle kosztuje sam olej :) Serwisuję swoją ostatnio w Jankach (Bawaria Motors). Ale oczywiście przyjeżdżam z własnym olejem / filtrami (olej kupiony u dystrybutora Castrola kosztuje poniżej 200 zł). Wymiana z tego co pamiętam około 250 zł za olej (w tym 40 zł za przegląd zerowy). Nie pamiętam co jest jeszcze po 30tkm - zadzwoń i zapytaj. Biorąc pod uwagę, że umyją Ci jeszcze samochód (za co w W-wie zapłacisz ok. 100 zł) i będziesz miał historię serwisów w ASO to nie jest to bardzo wygórowana cena. Jednak o wszystko należy pytać - niekiedy będziesz zaskoczony dziwnymi cenami (raz relatywnie niskimi jak na ASO, innym razem wziętymi z kosmosu). Jakość usług jest niestety taka sobie...Frontend jest super: fajne laski, miejsce do zabawy dla dzieci, kawa, napoje itp. - z tym czego nie widzisz jest już gorzej. Po ostatnim programowaniu złącza iPoda, musiałem wracać dwa razy i na koniec zostawić samochód na noc :( Inne ASO w W-wie nie są lepsze, ale zależy to trochę od szczęścia i zakresu napraw - czym bardziej nietypowy problem, tym większe prawdopodobieństwo wpadki - niekiedy wręcz widać brak wiedzy. Serwis powinien rozpoczynać pracę każdego dnia od przejrzenia tego forum :)

Nie byłem tylko w FUSie,a z tego co wyczytałem na forum uznałem, że nie warto :).

Generalnie część klientów serwisu w ogóle nie zwraca uwagi w jakiej wysokości rachunki podpisują, więc ASO dla kilku innych nie bardzo chce się spinać :) A ponieważ tych pierwszych jeszcze jakoś im nie brakuje, to interes się kręci :)

PS. Akcja Renesans dotyczy poprzednich generacji, kolega ma E9x

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
Ja ze wszystkimi kwestiami jeżdze do ,,macierzystego" serwisu Inchcape Motors i tam też mam zamiar zrobic serwis, do tej pory mnie nie zawiedli( byłem tam raz w ramach gwarancji jeszcze i dokłądałem m pakiet do swojej 3) więc na przegląd raczej sie tam wybiore, ale masz racje wywiem sie wszystkiego telefonicznie najlepiej, ale też mi sie wydaje że o 800 zł to to napewno nie bedzie pewnie ze 2000