Skocz do zawartości

Hałas przy odpalaniu 2.0d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Moje auto - 2.0d z 2000 roku.. Mam pewien problem. Od pewnego czasu podczas odpalania słyszę takie głuche metaliczne stuknięcie.. Myślałem że to poduszki pod skrzynią ale po ich wymianie nic się nie zmieniły (były w idealnym stanie). Czy taki hałas może powodować tłumik? Niedawno miałem wymieniany łącznik metalowo gumowy na wale, może mechanik składając coś nie założył jakiegoś mocowania tłumika? Myślałem że to może poduszka pod silnikiem (ale nie chcę wymieniać wszystkiego metodą prób i błędów), ale dzwięk wydaje mi się wydobwać gdzieś bliżej przy skrzyni.. Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem i jest mi w stanie coś podpowiedzieć... Szukałem na forum ale nie mogłem trafić na podobny problem... Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano
ja miałem takie stuknięcie przy odpalaniu właśnie od tłumika za blisko podciągniętego do podłogi po wymianie tzw. plecionki. również na duzych nierównościach potrafił puknąć. sprawdź to na kanale. u mnie prawdopodobnie pukał na wieszaku na środku tam gdzie rura jest mocno spłaszczona