Skocz do zawartości

318ti temperatura płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.jak powinna stać wskazówka od wody w silniku M44 termostat ma temperaturę otwarcia 95stopni.u mnie stoi tak 2 milimetry przed pionem.ile to jest stopni-może ktoś ma podziałkę rozpisaną w stopniach.kiedyś miałem taką podziałkę ale gdzieś zapodziałem.przy tej temperaturze- u mnie dolny wąż jest zimny tak jakby auto cały czas było na małym obiegu...czy tak ma być.po pół godziny jazdy dolny wąż od chłodnicy może ma ze 40 stopni.przy włączonym ogrzewaniu.
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
Puść na maxa ogrzewanie i sie przejedź najlepiej do max 110 na godz ale tak dłużej.Sprawdź czy ci temp spadnie.jak tak to masz do wymiany termostat,tak właśnie było u mnie :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
to nie termostat dzisiaj wymieniłem bo też tak myślałem.może tak ma być przy tym silniku?
Opublikowano
i co Panowie nikt nie ma silnika M44 aby mógł sprawdzić jak u niego stoi wskazówka i czy dolny wąż jest gorący czy ciepły???