Skocz do zawartości

SPALANIE 525d (2.0, 218KM x-drive)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jaka prędkość przy tych 6,1 ? W mieście spalanie przy dynamicznej jeździe każdego auta może być nawet 2 x wyższe od spokojnej jazdy

6.1 przy 100 okolo.

Ostatnio 5.2l/100 - Trasa przy prędkości 80-90km.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dzisiaj szybka trasa 350 km po autostradzie z tempomatem na 150 km/h (3 osoby, sporo hamowania i powrotów do zaprogramowanej prędkości), spalanie 7,6. Całkiem przyzwoicie.

Ze ile? :lol:

Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

Opublikowano
Zacznijcie aktualizować sterowniki w swoich samochodach. Jeśli macie fabryczny poziom integracji to auto ma niedopracowany firmware w sterowniku silnika i skrzyni. Po updacie spalanie spada dość znacznie. Ci co mają niższe spalania prawdopodobnie mają już soft po jakimś updatacie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj trasa Nowa Sól - Gdańsk (430km). na pokładzie 3 osoby+pies i pełny bagażnik. Pierwsze 100 km (drogi wojewódzkie i krajowe) tryb EcoPro, średnia 70km/h spalanie 5,9 l/100. Później tryb komfort przez 80 km na A2 i S5 (130 km/h) i podeszło do 6,2l, dalej znów drogi krajowe przez 150 km i spadło do 6,0l i na koniec A1(155km/h) przez 100 km gdzie doszło do 6,4l i tak zostało. Średnia przejazdowa z trasy to 92 km/h. Jak dla mnie ekonomicznie. Dodam, że 3 dni wcześniej jechałem tą trasą ale pod wiatr, dość silny i wyszło 7,4l, więc to ma duże znaczenie dla silnika. Tryb jazdy i obciążenie było takie samo. Dodam tylko, że jeżdżę tym samochodem od roku i stan licznika 215tys. W Gdańsku w małych korkach spalanie 8,5-9,5l/100. Przy większej dynamice przebijam 10l.

Mam nadzieję że opinia się przyda