Skocz do zawartości

Nagłośnienie LOGIC7 problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie wziąłem się ostro za moją 7 i chce zrobić wszystko na igłę. Większość problemów rozwiązanych więc teraz postanowiłem się zabrać za to co najmniej istotne ale jednak musi być sprawne w tym samochodzie. A więc mam taki problem, że chodzą mi tylko głośniki z przodu w prawych i lewych drzwiach, bez centralnki. A więc nie chodzą suby, centralka, głośniki w boczkach tylnych drzwi oraz półka. Dzwoniłem do fachowca co naprawia te wzmacniacze i mówił, że bez wzmacniacza powinny grać właśnie te głośniki plus tylna półka, a Logic jest odpowiedzialny za centralkę tylne boczki i suby. Z tego wynikałoby że i końcówka w radio jest uwalona:/ Dziś sprawdziłem i głośniki są podłączone, tak samo sprawdziłem połączenie kostki do radia. Ze wzmacniaczem w ogóle nie idzie się podłączyć komputerem. On sam jest podłączony, światłowód świeci itp. Ktoś na forum wypowiadał się, że tylna półka jest niby zasilana przez wzmacniacz a radio ma wyjście tylko na przód. Czy ktoś wie na 100% czy tylna półka jest zasilana przez radio? I pytanie czy po wymianie wzmacniacza na nowy trzeba będzie go kodować? Bardzo będę wdzięczny za informację.
Opublikowano
u mnie w L7 nie grały przdnie lewe drzwi i półka z lewej strony.po wymianie radia wszystko zaczeło grac cacy.nie kodowałem radia
Opublikowano
  • Autor
Czyli półka rzeczywiście jest podłączona pod radio nie wzmacniacz. Kurde będą problemy... A ile dałeś za takie radio?
Opublikowano
dałem 700zł.majster od elektroniki mi mówił że nie ma różnicy czy kupie od L7 czy nie.podobno da sie coś z tym zrobić.u mnie jeszcze było tak że po przekroczeniu 140km/h radio grało ciszej i bardzo basowo.cyrk na kołach w e65.ale po wymianie radia wszystko jest oki :cool2: no i ligic7 zaczeło grać jak powinno
Opublikowano
  • Autor
U mnie grają tylko w przednich drzwiach i zastanawiam się czy to nie tylko problem radia.... Może wzmacniacz L7 jest ok tylko radio coś chrzani z sygnałem i dlatego to nie gra... pierwsze co zrobię, to podjadę gdzieś i podepnę inny wzmacniacz L7. Może w Poznaniu ktoś by pomógł mi, podjechałbym celem sprawdzenia czy to na pewno wzmacniacz podpinając jakiś z innego samochodu? Oczywiście jakoś się odwdzięczę, a roboty jest na prawdę nie wiele, wyciągnięcie wzmacniacza to około 10 minut roboty.
Opublikowano
  • Autor
Ok jutro będę miał wzmacniacz więc zobaczymy czy to on był problemem. Kupiłem mega okazjonalnie na allegro za 700 zł już z przesyłką:) Najwyżej gdy wyjdzie wina radia na pewno nie starce na nim. Martwi mnie tylko ta tylna półka dzwoniłem do faceta z bm54.pl i mówił, że spokojnie radio da się wytargać za 300-400 zł więc może nie będzie tak źle.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam

u mnie jest problem L7 ze graja obie strony drzwi przod srodkowy na kokpicie basowe pod fotelami a tyl wcale nie gra czyli drzwi i tylna półka.Dieki za odp. pozdro.

Opublikowano
  • Autor
Na pewno masz Logic7? Masz logo L7 w tle jak wejdziesz w menu Tone? Półka tylna = spalona końcówka w radio tym koło telefonu. Jeżeli nie grają w drzwiach tył a rzeczywiście masz L7 to pewnie i tu końcówki mocy w wzmacniaczu L7 umarły. Ogólnie sprzęt jest bardzo podatny na takie awarie:/
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam. Proszę o pomoc w sprawie nie działających głośników po lewej stronie. Posiadam bmw 735i 2002r. Zdaje się że to model e66 lub 65. Dziękuję za poświęcony czas.
Opublikowano
Możliwe, że padnięty wzmacniacz.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

odgrzeje trochę kotleta :)

Mam ten sam problem co "BMW 730D" mianowicie problem z L7 tylko, że w E63. Graja obie strony drzwi, środkowy na kokpicie basowe pod fotelami a tył wcale nie gra czyli tylne boczne i tylna półka. Szukając na forum i w necie różnych informacji większość ludzi sugeruje, że padła końcówka mocy we wzmacniaczu. Też myślicie, że to jest to czy jednak ktoś miał taki sam przypadek i w jakiś inny sposób go rozwiązał?

PS.

Orientuję się ktoś czy jest jakaś osoba, która to naprawia najlepiej w woj. war-maz.?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
. Posiadam bmw 735i 2002r. Zdaje się że to model e66 lub 65.

:shock:

Ogólnie rzecz biorąc jak nie grają przednie drzwi czy to lewe czy prawe to uszkodzony jest ask

jak nie gra którys subwoofer lub tyl to uszkodzony jest wzmaciacz w bagazniku

sprzedam iCom Next Ori