Skocz do zawartości

320i falujace obroty i gasnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich kupiłem bmw 320bezyna strasznie mi falują obroty pojechałem do mechanika podpoiłem pod kapa i sada padła i czujnik temperatury wiec wymieniłem dalej to samo wiec udałem się jeszcze ras posprawdzał przepływke i ine rzeczy ale jak jeżdżę na klimie to jest wmiare oki a jak dam na grzanie w aucie na ciepłe to tak strasznie głupieje nie wiem co jest korkowca czyściłem widać jak nowy wszystko filtry i oleje powymieniałem nie wiem w czym problem jadąc i chamiejąc to gaśnie mi porostu mnie to strasznie wkurza nie wiem co jest może pomożecie mi tym :cry: dziękuje

______

Proszę się na przyszłość zapoznać z tym:

viewtopic.php?f=68&t=120678

bo inaczej będę takie wątki zamykał. Tym razem tytuł poprawiłem. mattiss

Opublikowano

Witam

Milion możliwości! Poszukaj na forum o falujących obrotach, naprawdę jest ogrom tematów.

Miałeś błąd sondy lambda, co wcale nie oznacza, że sama sonda jest padnięta. Jeśli błąd był, że mieszanka za uboga, to sprawdź szczelność dolotu, gumę od przepływomierza do dolotu itp. Jakie wartości pokazuje przepływomierz? Czy silnik jest zdławiony, czy jak jedziesz, to ciągnie normalnie? Świece i cewki ok? Ciśnienie paliwa ok? i tak dalej i tak dalej... Zdarza się, że niewyjaśnione gaśnięcie powoduje czujnik wału... Zacznij jednak od szczelności dolotu i podmianki krokowca na inny.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
dzięki właśnie wrzuciłem z garażu i czyściłem go jeszcze ras wszystkie gumy sprawdziłem jest ok wiec jak załatwię na podmianę korkowca to sprawdzę ale na kapie jak podpinał mi chyba z 10 razy i sprawdzał wydajności niby jest wszystko oki auto pali na szczała wiec świece nowe kupiłem a cewki są dobre tylko ras chodzi dobrze równo a zaraz jak dam gazu to zaczyna głupieć i zaraz przestaje i to w kolko wiec nie wiem sam ale dzięki