Skocz do zawartości

330d PROBLEMY Z ZAPALANIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich .Mam problem z odpalaniem mojej bemki wymieniłem świece ale autko odpala dopiero po długim kręceniu,po podłączeniu do kompa na jednym wtrysku wychodzi zerowe ciśnienie przed wtryskiem sprawdzili ze jest 3,9 bara co może być nie tak czy może być to jakiś przekaźnik?Proszę o dobrą radę..... :D

Edytowane przez piotrmolas

Opublikowano
  • Członkowie klubu

proszę zmienić tytuł wątku

viewtopic.php?f=69&t=117886

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Autor
czy ktoś ma jakiegoś mechanika w okolicach Krakowa który może mi pomóż -ciągle auto nie odpala przy niskich temperaturach kręci ale nie łapie ...wymienione świece i filtr paliwa proszę o radę ....
Opublikowano
a auto bylo podpinane pod INPE?? za duzo wartosci do porownania zeby sypac diagnozami... rejestr bledow na pewno cos wychwycil.
Opublikowano
  • Autor
początkowo było coś ze świecami po wymianie już ok teraz wyskakuje błąd z ciśnieniem przy zapalaniu na Common railu...
Opublikowano
to w takim razie moze to byc czujnik cisnienia albo zawor... odepnij wtyczke w czasie pracy silnika i po prostu na sluch wychwycisz czy silnik zmieni prace...jesli tak tzn ze czujnik jest OK, jesli nie tzn ze czujnik jest zlomem.
Opublikowano
  • Autor
tak tylko w którym miejscu jest ten czujnik...
Opublikowano
na listwie wtryskowej od przodu auta. Od podszybia masz zawor CR.
Opublikowano
  • Autor
nie masz przypadkiem foto gdzie go mam szukać...
Opublikowano
  • Autor
jeżeli dobrze rozumie to jest zwykła wtyczka ...
Opublikowano
a ktory rok produkcji Twojego 330d??
Opublikowano
wlasnie zobaczylem watek i chlopak napisal,ze po odpieciu tej wtyczki wyplulo mu DDE na wskaznikach... ROBISZ NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC... to ten watek----> viewtopic.php?f=69&t=168094
Opublikowano
  • Autor
czyli nie polecasz odłączania w takim razie co proponujesz?
Opublikowano
tzn to jest szybki sposob na sprawdzenie czy w ogole on dziala jak nalezy... dopiero teraz przeczytalem ten watek, ktory przekleilem... szczerze mowiac po raz pierwszy cos takiego widze zeby po odpieciu tej wtyczki i ponownym podpieciu komunikat DDE sie stale utrzymywal. A nie masz na podmiane od jakiegos kumpla pozyczyc, czy nawet na placu u kolesia od czesci podmienic ten czujnik i sprawdzic jak bedzie odpalac??
Opublikowano
  • Autor
właśnie w tym problem że nie mam ....
Opublikowano
  • Autor
Nadal szukam rozwiązania problemu..
Opublikowano
  • Autor
widzę że nie ma mądrej głowy na forum bmw ....dla porównania forumowicze audi są o wiele bardziej skłonni do pomocy problem z audi rozwiązaliśmy w dosłownie 1 godzinie....
Opublikowano
super :cool2: co bylo przyczyna??