Skocz do zawartości

[328] Cabrio tyrkotanie w skrzyni po rozgrzaniu silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam pytanko, w moim 328 ze skrzyni manualnej wydobywają się dziwne odgłosy gdy auto sie rozgrzeje. Gdy jest zimne jest cisza jak być powinno,dodam jeszcze że jak wcisnę sprzęgło tyrkotanie ustaje. Czy to łożysko?
Opublikowano
Tak też mi się wydaje, ale czego go nie słychać gdy silnik jest zimny ? z tego co wiem łożysko jest suche tak?
Opublikowano
Tak też mi się wydaje, ale czego go nie słychać gdy silnik jest zimny ? z tego co wiem łożysko jest suche tak?
bo to nie hałasuje łożysko oporowe , oporowe pracuje kiedy sprzęgło jest wciśnięte .Bardziej prawdopodobne jest uszkodzone łożysko wałka sprzęgłowego w skrzyni albo ( co mniej prawdopodobne) łożysko w wale korbowym stanowiące podporę wałka .Gdy silnik zimny to olej w skrzyni także więc tłumi hałas .
Opublikowano
Sprzęgło było zmieniane jakieś 6tys km temu. Może "mechanicy" coś zj...i ?
niekoniecznie mechanicy , to łożysko jak każde inne ma prawo odmówic współpracy w końcu cały czas przenosi obciążenia.