Skocz do zawartości

e46 2003r. 320d 150ps sedan lift KOŁA NA ZIME JAKIE?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam forumowiczów, w związku ze zbliżającym się wielkimi krokami okresem zimowym noszę się z zamiarem zmiany kółeczek na zimowe, przy czym niestety ale muszę w takowe się wyposażyć... :P chcialem dokladniej się dowiedzieć i na szybko jaki rozmiar wchodzi do E46 po lifcie w sedanie 2003r. Pytam ponieważ latałem siódemką i piątką, w piątce mialem 15 cali, w 7 latałem na 16, natomiast z tego co slyszalem to w e46 jest jakis problem z malymi kolami z racji hamulcy, tylko nie wiem czy chodzi akurat o mój silniczek i moją wielkość tarcz.... bodajże przy 3 litrach w dizelku wchodzą minimum 17 czy jakos tak... natomiast ja mam 2.0 150ps dizelka, i pytanie jest proste:D jakie mam zakupić kółeczka zeby nie bylo problemu z wsadzeniem i zeby autko prawidlowo funkcjonowalo ;) jakie polecacie i jakie są zalecane... pełny rozmiar proszę.... ..../...../.....
Opublikowano
Witam! Nie jestem pewien czy powyższa informacja jest prawidłowa, bo ja np. mam zimę 15 cali 195/65(tyle, że ja mam też 2 litry ale 318 - 85kW). Z resztą sprawdź sobie na słupku od strony kierowcy znajduje się tabliczka znamionowa, tam masz wszystkie informacje. Pozdrawiam
Opublikowano
16 cali 205/55/16 wkladam bo takie są oryginalnie, z powodu hamulców..dokladnie. Apropo ET czyli osadzenia... ori mają ET felgi 47, a te co mają et 42 albo np. 34? One przy tej szerokosci opon i profilu normalnie wchodzą? zalezy mi zeby koło nie było aż takie schowane w środku tylko jak najbardziej na zewnątrz oczywiscie z zachowaniem rozsądku, a jak wiadomo im mniejsze ET tym bardziej kółeczko wystaje :) więc czy te ET 32 itp pasują normalnie i oponki o takim rozmiarze czasem nie wadzą o nadkole?
Opublikowano
Nie jestem pewien czy powyższa informacja jest prawidłowa

Jest prawidłowa, możesz być pewien. W 318d są inne tarcze i zaciski, dlatego piętnastka wchodzi.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.