Skocz do zawartości

740i Skrzynia słabo przełącza na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Co prawda szukałem takiego tematu lecz nie mogłem znaleźć. Otóż po zakupie e38 97rok przebieg 181tys silnik 4.4 po 1000km podróży. Nagle skrzynia biegów na niskich obrotach nie chce zmieniać dobrze biegów.Jak już to robi to straszliwie buczy.Zatem jak się da dużo gazu to na wysokich obrotach jest w miarę. Trzeba dawać dużo gazu, a potem jechać rozpędzony i dawać znowu dużo gazu. Myślałem,że to przez to, ze może przez przypadek włączyłem tryb sportowy,ale nie. Czujnik prędkości pewnie też to nie jest bo odrazu by komputer wywalił błąd. Jaki jest tego powód. W tym tygodniu będę zmieniał olej i filtr w niej. Co prawda według Bmw tam są oleje long life, ale no może olej i ten filtr są już tak brudne, że aż nie chce pracować dobrze. Wiadomo najlepiej jechać do mechanika co muszę niestety zrobić, ale może ktoś z was zna przyczynę takiej pracy tej skrzyni.

Pozdrawiam

Opublikowano
Te 181 tyś km to pewne?...Nie,żebym się czepiał ale jakoś nie wierzę w takie przebiegi 14-letnich aut kupionych w PL ani w Niemczech.