Skocz do zawartości

320d olej w doladowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli ktos czytal juz co wczesniwej pisalem to zna temat mojego :cry2: bmw .

Po kupnie czarna chmura byla -diagnoza Pekniety waz doladowania.

Dzisiaj wjechalem na podnosnik i mialem 0.50 min czasu :evil: na sprawdzenie co ciekawego dzieje sie na spodzie.

Wiec po odkreceniu obudowy ujrzalem duzo oleju na wezu dolotowym do EGR wycieka na laczeniu rury metalowej z gumowa (cieknie)jakis cienki szlauch idzie od spodu chyba inerkulera rowniez olej Dopiero co wszystko czyscilem.

Po stronie pasazera sprezarka klimy zaoliwiona i okolice (cieknie)

Czasu zamalo a miejsca na palec wszystko wzrokowo,wlasciwie chcialem dostac sie do turba zeby sprawdzic czy puszcza olej i ma luz ale to raczej niemozliwe nierozbierajac polowy silnika od dolu i gory :norty:

Troche boje sie tym czyms poruszac :mad2: zeby niezassalo oleju z miski :evil:

Na zimnym turbo gwizda POMIEDZY 1500-2000 po rozgzaniu slychac lekki swist tak jak powinno byc.

Odma co mnie zaskoczyla bez kropelki oleju nic(mam te nowa bez filtra tylko puszka plastikowa)

Auto pali wedlug dystrybutora okolo 9-11 l a komp pokazuje 7 .

Czy macie jakies pomysly czy to moze byc juz turbo.

Z rozpaczy wstawilem nawet na sprzedaz

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/nordrhein-westfalen/autos/bmw/u765249

a tak mi go szkoda :cry2:

pozdrawiam

Opublikowano

Moze niezupelnie naturalnie bo kupujac niegwizdalo tak na zimnym silniku a po przejechaniu kilkuset km z dymiacym na czarno caly czas zaowocowalo chyba poczatek konca turba :?:

Pytanie czy dojade tak do PL bo tutaj sobie krzycza za demontarz - montarz turba OJ OJ OJ :duh: :mad2: ...ach ..co bede .... sami wiecie (polecam jak ktos zna j,niemiecki)

Ciekawe czy warto je regenerowac ? CZY KTOS ZNA JAKIS PUNKT regeneracji turbin z montarzem NA SLASKU-SLASKU OP.gdzie moge oddac auto?(Turbinke)

Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.

Opublikowano
nie chodzilo mi o to ze naturalnie "naturalnie", tylko naturalnie jako OCZYWISCIE :wink: Przyczyn awarii turbiny jest sporo i wydanie slusznej diagnozy lezy po obejrzeniu wszystkich elementow turbiny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
CZY KTOS ZNA JAKIS PUNKT regeneracji turbin z montarzem NA SLASKU-SLASKU OP.gdzie moge oddac auto?(Turbinke)

Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.

Podobno jedna z najlepszych firm i dają 2 lata gwarancji na regenerację. http://www.turbo-tec.eu/pl/index.php?page=home