Skocz do zawartości

320d bija hamulce albo cos. POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zaczna od poczatku wiec bily mi hamulce podczas hamowania ale kiedys zacisnal mi sie tloczek wiec myslalem ze zwichrowal tarcze. Ale wymienilem tarcze i klocki i bylo to samo wiec pomyslalem ze to piasta. Przejezdzilem moze z 10-15km i wymienilem piaste i dalej mam to samo, chyba przez te 10-15km tarcza sie nie zwichrowala. Mysle jeszcze zamienic tarcze i sprawdzic. Ale moze ktos doradzi co to jeszcze moze byc
Opublikowano
Zaczna od poczatku wiec bily mi hamulce podczas hamowania ale kiedys zacisnal mi sie tloczek wiec myslalem ze zwichrowal tarcze. Ale wymienilem tarcze i klocki i bylo to samo wiec pomyslalem ze to piasta. Przejezdzilem moze z 10-15km i wymienilem piaste i dalej mam to samo, chyba przez te 10-15km tarcza sie nie zwichrowala. Mysle jeszcze zamienic tarcze i sprawdzic. Ale moze ktos doradzi co to jeszcze moze byc

pomiar tarcz czujnikiem zegarowym wykaze ich skrzywienie tokaz za to policzy Ci z 20 zł :) bo musi koło zdjac :) i masz jedną łamigłowke mniej

Opublikowano
mam dokładnie taki sam problem z felgami stalowymi, wymieniłem hamulce:) dalej to samo, no to chyba piasta, zadzwoniłem do machera o piastę ale ten powiedział żebym sprawdził tuleje wahacza.Między czasie postanowiłem przeważyc koła, pojechałem do serisu PSO i tam felgi wymyli wypicowali przeważyli i skasowali :) Ujechałem 100 metrów i przy 120 d0 80 zwłaszcza przy hamowaniu dalej bije. Zaptyałem kolegi który pracuje przy wymianie opon w innym warsztacie i ten powiedzial " ni ch...źle wywazyli ci opony" ja sie upierałem ale w końcu podjechałem do niego, Kolega wyważył i wszystko gra:) Tak że teraz za kazdą zmianą kół będe je przeważał i mam zamiar pozbyc sie tych stalówek i zmienic na aluski bo z nimi nie mam problemu.Kolega powiedzial że w warsztacie PSO nie kalibrują maszyny i faktycznie gdy ich o to zapytałem nie wiedzieli o co chodzi i odpowiedzieli że za kazdym razem gdy wyważa sie koła jest inaczej i tak ma być:)