Skocz do zawartości

E36 320i LPG. Dwa problemy co to za waz?.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupilem bmw i znalazlem tam uciety waz mam pytanie od czego on jest zapewne powinien byc gdzies podlaczony dolaczam zdjecie:

http://images45.fotosik.pl/1148/ab857d7c49c3ab99gen.jpg

Drugi problem jest taki ze ciezko ja odpalic na benzynie tzn nie da sie w ogole na niej jezdzic po dodaniu gazu do konca wystepuje takie uczucie jakby silnik nie dostawal benzyny przy czym strzela tak jakby byl to gaz?! wymienialem pompke paliwa nic nie dalo, czasem gdy ja rozgrzeje to jest jakby lepiej lecz gdy zgasze samochod spowrotem wraca do punktu wyjscia dodam ze na gazie auto zapala oraz chodzi rowno i reaguje na gaz tak jak powinno po odpieciu przeplywki brak zadnego efektu podajcie jakies wskazowki czytalem podobne tematy i podejrzewam ze to silniczek krokowy ale moge sie mylic

z gory dzieki i witam wszystkich na forum bo jestem nowy :cool2:

Opublikowano
hm ok dzieki. dziwi mnie tlko fakt ze auto od niedawna zaczelo tak wariowac a ja tego weza nie dotykalem a widac ze on jest uciety hmmmm
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W silniku M50 z takim gazem co masz (na śrubkę jak do poloneza na gaźniku) to może być wszystko. Uszkodzona przepływka, nieszczelny dolot (na pewno właściciel miał problemyu ze strzelaniem gazu). Dużo szukania. Na schamcie masz do czego ten wąż jest podłaćzony wiec szukaj czegoś takiego.
Opublikowano
podlaczylem ten waz teraz jedyna poprawa jaka zauwazylem to to ze pali elegancko na benzynie, obroty faluja tak ze nie da sie kompletnie jechac na benzynie gdy wcisne pedal gazu do konca to tak jakby sie dlawil czyms i strzela z tlumika dodam ze odlaczalem przeplywke przed odpieciem po puszczeniu po chwili silnik gasnie po odpieciu faluje lecz nie gasnie na gazie wszystko ok nie mam juz pojecia o co moze chodzic macie jakis pomysl co nastepnie sprawdzic?
Opublikowano

to filmik przed chwila nagrywalem na poczatku probuje odpalic na benzynie jak widac na zimno nie odpala po czym przelaczam na gaz odpala reaguje prawidlowo na dodanie gazu i wchodzi na obroty potem jest juz tylko chodzenie na benzynie mozna sie wsluchac bedzie slychac strzaly z tlumika oraz kolektora

pamietam ze w poprzedniej mialem takie objawy gdy po woli zaczynala mi siadac pompka paliwa gdy ja wymienilem bylo pozniej ok ale tutaj nie jestem pewien czy to moze byc to...

Opublikowano
JAk kupiłem swoje 320 to był w niej taki sam gaz jak ty masz troche na nim pojeziłem eh przepełzłem bo nie można nazywac tego jazda strzał wystrzał ogien z tłumika urwane weże masakra i powiedziałęm sram na takie cos wymontowałem gaz porobiłem przy silniku itp. i smiga wywal gaz z BMW bo to ŚMIERĆ!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo jak miałeś taki gaz jak kolega przy silniku M50 to się nie dziw ze miałeś kłopoty. Go m50 tylko sekwencja i nie nie ma prawa sie dziać złego. A takie jak tam jest to po prostu masakra. Najlepiej wyrzućić to na smietnik, doprowadzić do porzadku na benzynie i ew. dopierow wtedy założyć sekwencję.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sekwencja po znajomości, pewnie kolega w garażu...a nie ważne. Widziałem sekwencje przy autach po 400km, i bez problemu hulały...kwestia, kto co założy i jak wyreguluje. Na sekwecji, dobrej sekwencji nie ma prawa się nic dziać, nawet jesli są to silniki które nie są specjalnie przychylne do LPG (ford, toyota) No ale to mały OT wiec skończym z tym , bo sie zrobi kolejna dyskusja wyższosci A nad B.