Skocz do zawartości

przekrecony gwint na wtrysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie pomocy, mam problem-niedawno regenerowalem wtryski i jak sie po kilku dniach okazalo podczas wkrecania przez mechanika zostal widocznie przekrecony gwint i nie trzyma teraz cisnienia i strzela az w silniku i sa wahniecia obrotow. Czy znacie jakis fachowacow od nagwintowania bez wyciagania glowicy?
Opublikowano
Przerabiałem ten temat. Wtrysk jest montowany za pomocą śruby M6. Rozwierciłem gniazdo wiertłem 8,5mm i rozgwintowałem na M10. Wcześniej przygotowałem sobie kawałek śruby m10 która centralnie rozwierciłem na wylot wiertłem 4,5 i przegwintowałem ją przez środek na M6. Następnie klej do gwintów wkreciłem tą M10 w głowice, do niej M6 i wtrysk. Całość podobnie jak gotowe zestawy helicoil tylko reperaturka domowej roboty i zerowy koszt naprawy. Otwory na wtryski pozatykałem szmatą, cała praca wiercenie i gwintowanie z pomocą odkurzacza oczywiście, żeby opiłki nie leciały do środka. pozdrawiam