Skocz do zawartości

Zaparowane tylne lampy......

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich uzytkownikow Bmw 7,, mam pytanie czy w wiekszosci 7 zachodzą parą tylne lampy -czy to juz taka wada ......zastanawia mnie któredy dostaje sie do nich woda i potem odparowuje w klosze,,prosze o wypowiedzi na ten temat i jak sobie poradzic z tym tematem.
Opublikowano
Hej, ja miałem tak samo w e32. Zdemontowałem, wymyłem płynem do mycia naczyń z wodą, wysuszyłem dokładnie suszarką, podkleiłem uszczelki i od kilku lat spokój, a parowały zawsze po deszczu. Pomijam fakt, że wyglądają jak nowe, a jednak w środku też się kurzyło.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Ja załatwiłem ten temat kupnem nowej lampy :D Ale to dlatego że i tak chciałem zmienić.

Trzeba przyznać że jak ręką odjął :D już nie parują.

Tak naprawde to wystarczy właśnie zrobić to co kolega wyżej i przechodzi, oczywiście pod warunkiem że nie jest pęknięty klosz, też tak w rajdówce zrobiłem i było super dopóki nie słukłem :P

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
lampy sa ok nigdzie nie maja pękniec, zawsze po deszczu całe zaparowane zrobie tak jak doradzacie ,choc zamierzałem juz wymienic na takie z białymi kierunkami i postojówki led ,tylko nie wiem czy to dobry pomysł,znalazłem takie http://moto.allegro.pl/bmw-7-e38-l-p-kpl-nowy-lampy-tylne-tuning-led-tyl-i1855545660.html ale nie wiem czy warto czy to nie jakis bubel -bo cena dosyc niska jak za 2 sztuki,moze niech ktos sie wypowie kto ma takie lub podobne,pozatym jesli załozy sie led to komputer wyswietła bład czy raczej nie???jak to z tym jest......
Opublikowano
Ja mam takie normalne, nieprzydymione i są rewelacyjne ;D jest drobny problem z wymianą żarówek, bo mocowania są hmm [bAD] i bardzo niewygodne, ale jak byś kupił normalne to polecam odrazu wymiane żaróweczek na coś dobrego i będą smigać ładnie. Ja polecam. Mi się np. te ledy nie podobają, jakoś tak do 7 mi nie pasują.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen