Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam do was takie pytanie.

Mam okazję kupić BMW E30 316 1997 rok za dobrą cenę. Cena jest naprawdę niska. Jedyną wadą jest to że auto nie posiada przeglądu oraz ubezpieczenie skończyło się w czerwcu tego roku. Z tego co mi wiadomo z przeglądem nie będzie problemu tylko nie wiem jak z tym ubezpieczeniem. Słyszałem że musi być jakaś ciągłość tego ubezpieczenia i teraz mogę mieć problem z ponownym ubezpieczeniem.

Dobrze słyszałem czy źle? Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, najlepiej by było gdyby sprzedajacy wykupil ubezpieczenie od dnia w ktorym się skończyło, u ubezpieczyciela nie powinno być z tym problemu.

Wysłano z HTC HD2 z użyciem Tapatalk

Opublikowano

Upewnij się, że OC, które posiadał poprzedni właściciel, na pewno się skończyło i nie przedłużyło automatycznie pomimo nieuiszczenia składki w całości - żeby uniknąć podwójnej składki.

Jeśli tak jest, kupuj auto śmiało - jeżeli kupujesz auto bez OC, musisz je ubezpieczyć w dniu zakupu. Wtedy jesteś 100% "czysty", legalny i żadne negatywne konsekwencje Cię nie dotkną.

Opublikowano

Poszukaj po google.pl po haśle podwójne OC

W tym roku wchodzi w życie nowa ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych. Najważniejsza zmiana to likwidacja podwójnych składek.

W połowie roku wejdzie w życie nowa ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych, która zastąpi stare prawo sprzed ośmiu lat.

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110111/AUTO/702760796

Koniec podwójnego OC, wyższe kary dla kierowców

Po nowelizacji ustawy będzie można się pozbyć niepotrzebnej polisy – wypowiedzenie umowy wystarczy złożyć u agenta, który ją sprzedał

http://www.rp.pl/artykul/610223-Koniec-podwojnego-OC--wyzsze-kary-dla-kierowcow.html