Skocz do zawartości

Problem z audio, przestaje odtwarzać dzwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy forumowicze, dzisiaj po raz pierwszy zdarzyła mi się taka sprawa w aucie, otóż słuchałem muzyki (radio CD) i nagle przestała ona grać a czas danej piosenki idzie do przodu, zgasiłem silnik, włączyłem z powrotem, dalej źle, powtórzyłem tą czynność kolejny raz i już dobrze o co może chodzić?

Pozdrawiam

http://imageshack.us/photo/my-images/190/95216545.jpg/
Opublikowano
Czy radio równiez nie grało? Czasem uszkadza się wentylator chłodzący i przegrzewa się wzmacniacz, co skutkuje najpierw trzeszczeniem przy mocniejszych basach, a pozniej odłączeniem dzwięku. Można to zdiagnozować bez rozbierania przy pomocy Inpy, temperature i wentylator.
Opublikowano
Tak radio tez przestaje grać, sugerujesz, że wiatrak należało by wymienić w radiu?
http://imageshack.us/photo/my-images/190/95216545.jpg/
Opublikowano
podpinam sie pod temat, mam podobnie. Odpalam samochód radio gra, za kilka min przestaje grać, chwila przerwy i znowu gra jednak czasem też przerywa. Z cd dzieje sie tak samo. Co może być przyczyną?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podpinam sie pod temat, mam podobnie. Odpalam samochód radio gra, za kilka min przestaje grać, chwila przerwy i znowu gra jednak czasem też przerywa. Z cd dzieje sie tak samo. Co może być przyczyną?

mam podobnie ale w e39 duza navi

Opublikowano
Gdybam tylko, ale może kończy się ładowanie akumulatora i na początek zaczyna odcinać audio :roll: Jak zaczną siedać inne układy podstawowe jak np. oświtlenie wnętrza itp. to na 99% sprawdzić stan akumulatora i ładowanie alternatora. Może akumulortor lub alternator do wymiany (ewentyulanie regulator napięcia na alternatorze do wymiany).
Opublikowano
U mnie Aku był wymieniony 2 lata temu wiec nie sadze...no dziwna sprawa...bo wszystko inne działa bez zarzuty, tylko to zas**** radio przerywa... :mad2: :mad2: :mad2:
Opublikowano
To nie akumulator, kiedy odłączane jest urządzenie to gasnie wszystko, a nie tylko dzwięk. Na początek inpa i odczytać błędy, gdy nie dziala wiatrak to zapisuje sie blad. Z inpy mozna tak że sterować wiatraczkiem i odczytać aktualna temperature w radiu