Skocz do zawartości

problem wyświetlaczem pod zegarami. E39 525td

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!!

Jestem nowy i pierwszy raz pisze temat,wiele razy korzystałem z waszych wskazówek i często pomagały.

Problem tkwi w tym,ze przestal mi dzialac caly wyswietlacz i zegary nic nie pokazuje kompletnie nic kilometry dzienne i calkowite nie wyswietla biegow bo to automat. Zadnych komunikatow kompletnie nic kieronow inspekcji nic nic tylko przy zapalaniu kontrolka silnika oleju airbag i ABS odpala i ciemnosc nie dziala obrotomierz nie pokazuje paliwa moze ktos sie spotkal z czyms takim prosze o pomoc ....

Opublikowano
wczesniej odlaczylem kostki od telefonu czy to moglo miec jakis wplyw na to...chcialem sie dostac do glownego sensora airbag pod podlokietnikiem ale nic nie rozlaczylem tylko te trzy kostki pod telefonem potrzebowalem nr sensora.
Opublikowano
może komputer coś zablokował bo to dziwne ze nawet stanu licznika kilometrów nie pokazuje działa tylko telefon i radio nic więcej może można to jakoś zresetować albo jest gdzieś bezpiecznik o którym nie wiem sprawdziłem te w schowku i w bagażniku obok akumulatora i wyglądały na ok.
Opublikowano
dzisiaj próbowałem jeszcze reseta klemami ale nic nie dało.Przejechałem się nawet i nic nie ma żadnej komunikacji z zegarami i wyświetlaczem.Najgorsze jest to ,ze nie wiem ile jadę ile mam paliwa jaka temperatura nie mogę wyłączyć ASC i ile km przejechałem .Nie działają również podgrzewane fotele i czujniki parkowania cały dolny panel pod MID i guzik zegarka i BC oraz cały licznik.. POMOCY panowie ...