Skocz do zawartości

e34 m50 problemy z elektryka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam kilka pytań odnośnie mojej e34

1. Nie posiadam aktualnie radia a z lewego głośnika przy nogach kierowcy dobiegają trzaski. Czy jest jakiś wzmacniacz po drodze lub inne ustrojstwo. Gdzie tego szukać?

2. Silnik pracuje jak najbardziej poprawnie a obrotek pokazuje jakieś 500 rpm na zimnym i 300 na rozgrzanym

3. wskaźnik paliwa od rezerwy zatankowałem 20 litrów a na zegarku miałem 60 :) reszta działa ok

4. Jak jest z check engine chodzi mi o kontrolkę niektórzy maja niektórzy nie??. Ja nie mam, a zegary wyciągałem bo myślałem ze ktoś wyjął a tu niespodzianka.

Zegary są bez wyświetlania komunikatów.

Opublikowano
reset nic nie pomógł. Trzeszczenie nie dochodziło z głośnika tylko z buzera. Podczas jazdy na dziurach zaczęło mi głupiec podświetlenie zegarów. Czyżby to wina przełącznika? Nie działa mi jeszcze pompa ogrzewania - brak napięcia bezpiecznik ok. Jest jeszcze jakiś przekaźnik poza modułem klimatyzacji?
Opublikowano
obroty sa ok to obrotomierz głupoty pokazuje. PS jakie moduły znajdują się pod pokrywa z prawej strony pod maska dziś tam zajrzałem i jeden był wymieniany i na nim markerem jest napisane ze pochodzi z e36
Opublikowano
podłączyłem się do dme i wyszło błąd 62. Czyli może to być któryś czujnik. Szczególnie ze obotek zaniża. Bądź jest to zbieg okoliczności. Bledu nie można usunąć.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
problem z zegarami w e34 to chyba dość częsta przypadłość , mi one wariowały na wszystkie możliwe strony ,wyjąłem zegary polutowałem niektóre ścieżki i jest lepiej niż fabryka ;)

http://forum-lines.ru/rez/ab214080.gif

раскрутка сайта киев

E34 520i M50 B20

E34 550i S70 B56

Suzuki DR 800 Big

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Test robiłem wszystko wystartowało do końca, Pompę ogrzewania tez już zrobiłem

Jak można wiedzieć to co zrobiłeś z tą pompką bo też mam problem nie dochodzi do niej napięcie a nie mam schematu tylko że ja mam e39 ale pompka to samo tylko nie wiadomo jak z instalacją. Pozdrawiam