Skocz do zawartości

auto nie odpala po wymianie chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich, dziś wymieniłem starą cieknącą chłodnice na nową (podrubkę bez czujnika z boku zamiast czujnika jest taki plastik wkręcony ) i mam taki problem ze nie mogę autka odpalić tzn

wymieniłem ta chłodnice podniosłem na lewarku auto od strony pasarzera odkręciłemem odpowietrznik w kadłubie silnika wyleciała mi tam woda (trochę wody poleciało mi w sonde która sie tam znajduję ) odpaliłem auto chwilkę autko pochodziło zgasiłem. wkręciłem odpowietrznik spowrotem w kadłub silnika , podłączyłem weze do chłodnicy zalałem płynem zimowym i nie moge odpalic auta pytanie dlaczego ?

to co zauwazyłem to gdy przekrecam kluczyk w stacyjce aby odpalic auto to kiedys słyszłem przez chwile takie tyyyyy i potym dzwieku zawsze autko odpalalem a teraz tego dzwięku nie ma. autko udało mi się odpalić z 3 razy ale nie pod rząd pochodiło przez chwile ładnie ale po 10 sekundach ladnej pracy samo zgasło za 3 razem trzymałem ja na obrotach i nawet to nie pomogło. a teraz krece ja i krece prawie ze chce juz odpalic w tlumik tak bardzo ale to bardzo delikatnie strzela cos ale to nie to i sadę szuszarka suszyłem i oby dwie odłaczyłem sądy to nie pomaga. niewiem czy to może brak czujnika w chłodnicy (to nie pozwala odpalic autka ale w starej orginalnej chłodnicy tez nie ma czujnika chyba ze jest plastikiem org. zalany ) czy uklad chłodzenia sie nie odpowietrzył dobrze czy tez układ paliwowy sie zapowietrzył gdy autko było lekko w górze a paliwa mam na wskazniku blizej 15. czy moze pompka paliwowa sie zatarła ale raczej nie powinna bo autko było na takiej wysokosci podniesione z przodu zeby mozna było zdiąc koło

prosze o pomoc potrzebuje auta sprawnego na juz a nie moge jezdic . wczesniej nie było zadnego problemu z owym autkiem palila za pierwszym razem . pomocy posiadany rodzaj silnika to m52b20

Opublikowano

niestety nie, czujnik jest na miejscu i nawet niedrgnie :( wtyczka i kabel czujnika jest ok :|

gdy woda poleciała prosto na sonde i ja zalała to istnieje mozliwość ze sonda zrobiła spięcie gdzieś w układzie i dla tego auto niechce odpalić ? bo nie mam juz pojecia co może być nie tak prosze o pomoc :( :(

Opublikowano
pompa sie załącza, ale tez kupiłem nowa i ją zamontowałem i dalej nie chce odpalić autko masakra co mogę jeszcze sprawdzić ?
Opublikowano
Podłącz pod kompa. Ciężko wywróżyć. jak ktoś ma w okolicy niech sprawdzi.Ale ja obstawiam czujnik wału.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

i juz autko smiga co prawda mechanik naprawił ale działa przyczyną były zalene wszystkie swiece tylko nikt niewie w jaki sposób sie to stało

po wymianie świec na nowe wszystko działa jak kiedys :D :lol: pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi