Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ponawiam temat komputera pokładowego wcześniej założonego przez innego forumowicza . Mianowicie szukałem po różnych forach odpowiedzi na tematy związane z bc w e 46 . Mam kompa w tym moim e46 ale nie działa , tzn : nie wyświetla się żadna informacja . Nie jest to wina przycisku bc w manetce kierunkowskazów , rozbierałem go w mak kable całe gumki całe z tej strony wszystko ok. Dalej szukając poszedłem w stronę testów i ze strony testów wykazuje wszystko co powinien wykazywać bc tj. średnie spalanie, temperaturę , zasięg na paliwie w zbiorniku itd. Wiem że w tym aucie był wymieniany licznik . To jest bmw e46 316 ti 2002 compact , a licznik który jest w nim teraz pochodzi z sedana 1999 . Zastanawia mnie czy to może mieć wpływ na to że nie ma funkcji wyświetlania tych danych . Czytałem też na jakimś forum o sofcie w liczniku , może ten który jest w tym nie ma tych opcji .Sam już nie wiem . Dla jasności to ja sam wymieniłem ten licznik z sedana , wiem że na starym liczniku komp wyświetlał mi dane o jakie mi chodzi . Z góry dziękuje za pomoc.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trzeba aktywowac funkcje BC w liczniku.

Pozdro

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209