Skocz do zawartości

E36 is, wariuje licznik, rozruch i oborty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od pewnego czasu zauważyłem że w moim bmw licznik od czasu do czasu przygasa. Dzieje się tak dość z małymi przerwami. Tak jakby migał. Do tego dziwnie działa rozruch. Raz odpali zanim 1 raz przekręci, a czasami kręcę z 10 razy i nic. Do tego rzadko ale zdarza się że w mieście wskazówka obrotów podskoczy do góry, jakby na jakiejś dziurze. Wiecie co to może być? Może jest to jakoś powiązane? Z góry dziękuję. Chodzi o silnik m44

Edytowane przez Dogrywacz

Opublikowano
co do licznika to pewnie trzeba go będzie wymienić
Opublikowano
  • Autor
Chodzi mi o podświetlenie licznika przebiegu. Do tego jego dolna połowa zgasła i od czasu do czasu się włącza.
Opublikowano
ja zrozumiałem że chodzi ci o podświetlanie całego licznika przynajmniej tak to napisałeś ale to nie zmienia faktu że trzeba go będzie wyciągnąć i zobaczyć co się tam dzieje
Opublikowano
Świece wymieniałeś ? Wyjmij licznik i wymień żarówkę. A jak poziom świecenia jest słaby to trzeba docisnąć tarczę. Uważaj na tarczę bo farba lubi odpadać.
Opublikowano
  • Autor
Świec nie wymieniałem. Może mi jakieś podpowiesz. Olej 5w50 mobil1 - ma to jakieś znaczenie?
Opublikowano
Olej dobry, producent przewiduje 10W40 ale jak masz zalane takim i jest OK to taki zalewaj. Świece polecam Denso K20TXR. Uważaj na podróbki musi być JAPAN na pudełku