Skocz do zawartości

Buczenie przy dodaniu gazu 728i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moi Drodzy...może ktoś z Was mial podobny przypadek i nie wydaje mi się,że jest to normalny objaw...otóż na postoju razem z docisnieciem raptownym gazu słychać przez moment takie buczenie a nawet jakby pierdnięcie :mrgreen: w okolicach przy kolektorze ssącym przy takiej skrzynce czarnej przymocowanej do kolektora zaraz przy przeplywomierzu...tylko przez moment potem przestaje,tak jakby jakaś gumka bylą pęknieta i pierdzi przy zaciąganiu powietrza,tak jakby wypuszczać powietrze z balonu przy rozciągnietym wentylku...wiecie o jaki dźwięk mi chodzi.Słychać to tak zaraz przy lince od gazu.Miał ktoś coś takiego przy 2.8 ?
Opublikowano
witam poszła odma ,dokładnie mebrana w odmie , czyli odma do wymiany wymiany, znajduje sie pod kolektorem, okragła a dolna czesc w kształcie gruszki mocowana na 3 srubkach 10, nowa taka odma około 200 zł niedawno wymieniałem u siebie w uzywke szkoda sie bawic bo niewiadomo jaki stan i ile pochodzi , zreszta takie rzeczy zawsze powinno sawac sie nowe tak jak oleje płyny czy tarcze hamulcowe itp,,,, zreszta jesli peła mebrana to musiała od dawna juz byc zatkana odma i nie wymieniana , tak ze nalezy zainwestowac w nowa
Opublikowano

Niekoniecznie musi to być odma, skoro kolega słyszy to bardziej przy (jak to nazwał ) skrzynce, czyli przepustnicy powietrza dodatkowego.

Tam też jest membrana która przy raptownym wciśnięciu gazu otwiera wlot i dopowietrza 1,2,3 i 4,5,6 cylinder.

Dodatkowo przy wejściu w kolektor uczczelniona jest oringiem.