Skocz do zawartości

320i 150km 1999 jaki wentylator chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. ostatnio padl mi wentylator chłodnicy dostalem oferte ze sklepu 3 wiatrakow oryginał - 1429,00 zł

- TYC - 629,00 zł

- Hart - 519,00 zł

ceny sa dobre czy wziete z kosmosu?? oraz który wybrac ten TYC czy hart bo raczej oryginalu nie bede kupowal samochod ma juz troche lat:) czy polecacie moze z innej firmy jeszcze wentylatory??

Opublikowano

hej, tez mialem problem z went. po stluczce :cry2:

kupilem ori z allegro za 300. w ASO chcieli ponad 1400.

odczytalem nr czesci z uszkodzonego wentylatora i napisalem do kilku sprzedawcow. jestem zadowolony :lol:

Opublikowano

Tyc oraz Hart to Chińszczyzna ale zawsze nowy. Ja zakupiłem również ori używke od znajomych.

Tam pada cewka,sprawdź, czy cewka jest ok,jeśli tak to ja posiadam taki wentylator z uszkodzoną cewką a smigło działa na krótko. Chce za niego z 80 zł,przełożenie cewki to jest 10 minut pracy

Opublikowano
czyli lepiej kupic uzywke?? ten wentylator mial wczesniej takie objawy ze jak właczylem klime na postoju to sie nie załaczal, i klima nie chlodzila dopiero jak jechalem to wtedy klima chlodzila az wkoncu wogole nie zadzialal i zrobily sie koszty. Powiem tak ze za oryginal w serwisie to rzadaja chora cene, jeszcze jakby okolo 1000 zl to bym dal ale nie ponad 1400:) ale torche mam obawy z uzywka bo raczej samochodem smigam w dalekie trasy i musze miec sprawny:) cale szczescie ze zepsul sie mi kolo domu:)
Opublikowano
decyzje musisz podjac sam :) osobiscie wole ori uzywke niz nowy "made in china". przed zakupem uzywki upewnij sie tylko, ze mocowania sa rowniez w porzadku