Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Jeśli zakładam miepotrzebny temat to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie.

Proszę powiedzcie mi jak skasować (może u kogo czy też gdzie) w/w kontrolkę.

Świeci na czerwono. Autko pali bez problemu. Blokada kierownicy nie wydaję żadnych "podejrzanych odgłosów". Aku sprawny (miesiąc przed zaświecenirm kontrolki był profilaktycznie podładowany).

Jeździć można tylko:

po pierwsze: denerwuje mnie świecąca na czerwono, a po drugie nie wiem czy któregoś pięknego dnia po prosto nie będę mógł auto uruchomić.

Wyskoczyła owa kontrolka po parkowaniu z delikatnie skręconymi kołami (wcześniej miało już to miejsce, ale kontrolka zgasłą), a teraz już pozostała.

Pytałem różnych ludzi.

Próbowali poprzez KTS'a - brak możliwości usunięcia z pamięci (tu nie pamiętam kodu błedu więc nie bedę wypisywał )

Dostałe tylko informacje, że prawdopodobnie trzeba pojechać do servisu i wgrać nowy soft (tylko że mam podniesioną moc i myśle, że w tym przypadku wszystko strace-czyli wróce do mocy fabrycz.itp).

Czy ktoś z forumowiczów zna rozwiązanie mojego problemu?

Z góry dziekuję

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego ten błąd masz w module CAS a nie DDE czyli zmiana mocy nie ma tu nic do tego. Zobacz jakie masz błędy w CAS'ie i je wykasuj, INPA, DIS. Jeżeli błąd będzie to pewnego dnia nie odpalisz auta. Jeżeli nie da się go skasować to update całego softu w aucie, możesz spróbować tylko w module CAS a jak to nie pomoże to wymiana całej kolumny kierowniczej. Było o tym sporo popatrz w dziale o E90.
Krzysztof
Opublikowano

Dzięki

Wymiana całego softu = nadgranie obecnego softu(z tego co słyszałem w BMW nie bawią sie i wgrywają całość).

Tak zgadzam się z Tobą Kris1973, że należy tylko wykasować w CAS,ie.

Ale po kilku próbach bezskutecznie(różnymi programami).

Jeśli chodzi o silniczek blokady to działa bardzo dobrze (za każdym razem bez żadnych nieciekawych pisków, zgrzytów itp - a kontrolka nadal świeci).

Dostałem namiary na kolege w okolicy, podobno załatwia sfrawę flash'em.

W poniedziałek pogadam z tym człowiekiem to dowiem się co i jak.

Co do informacji na forum, fakt jest sporo... ale wszystko sprowadza się albo do wymiany softu lub kolumny kierownicy.

W każdym razie dziękuje za opinie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak uda się usunąć awarię to daj znać co i jak. Tka na prawdę jedyny soft jakim da się to skutecznie wykasować to DIS, żadne KTS'y czy inne wynalazki.
Krzysztof