Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam jedynkę (2009, bez mpakietu, ksenonów) i chciałbym dołożyć do niej halogeny. Co jest konieczne żeby to zrobić? Wiadomo, halogeny, przełącznik, nowa kratka w zderzaku... Trzeba kodować moduł?
Opublikowano
Trzeba kodować moduł?

trzeba kodować moduł i wymienić jeśli nie masz na module napisane "NSW" (to jest oznaczenie pod halogeny)

ja mam taki moduł do sprzedania jak chcesz to pisz na PW

:cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam w każdym aucie od wieeeeelu lat -> włączyłem może ze 2 razy
Opublikowano

http://img2.netcarshow.com/BMW-1-Series_3-door_2008_800x600_wallpaper_05.jpg\

bardziej chodzi mi o sam wygląd... Jest to do zrobienia w domowym zaciszu?

Opublikowano

potrzebne:

- halogeny,

- wiązka (z wtyczkami do lampek i z pinami do wtyczki wchodzącej do modułu)

- włącznik świateł z przyciskiem przednich halogenów

- moduł sprawdzić czy obsługije halogeny, jesli nie - wymienić

po zamontowaniu doposażenia trzeba zakodować moduł.

Moje auto fabrycznie było bez halogenów a zamontowałem głownie ze względów wizualnych, estetycznych, z halogenami wyglada znacznie lepiej. używałem ok 3 razy

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
pytanie za 100 pkt - skąd wziąć wiązkę z wtyczkami? O ile halogeny i kratkę kupię na allegro/ebayu to z wiązką może być różnie
Opublikowano

Przecież octavie mają światła dzienne w halogenach...

Oczywiscie są przypadki że ktoś takowych nie ma i jeździ na halogenach, ale wiekszość ma.

Sam mam halogeny helli z dziennymi ale jakoś nie mogę się zabrać za założenie.

Opublikowano
Przecież octavie mają światła dzienne w halogenach...

Oczywiscie są przypadki że ktoś takowych nie ma i jeździ na halogenach, ale wiekszość ma.

Sam mam halogeny helli z dziennymi ale jakoś nie mogę się zabrać za założenie.

dedykowane do E87 czy uniwersalne? sam bym takie chętnie przygarnął

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
pytanie za 100 pkt - skąd wziąć wiązkę z wtyczkami? O ile halogeny i kratkę kupię na allegro/ebayu to z wiązką może być różnie

wiązka jest bardzo prosta, na jednym końcu są dwa piny (warto mieć oryginalną wiązke choćby ze względu na te piny, które musza wejsć w wtyczkę), które wchodzą do wtyczki, która wchodzi do modułu swiateł. Wiązka przechodzi przez otwór w przegrodzie i idzie do halogenów. Chyba na jednym kablu jest plus, który idzie do obydwu lamp, a od kazdej lampy odchodzi masa kablem, który jest podpinany do złącza masowego po bokach komory silnika w oklicy błotnika

Opublikowano
dedykowane do E87 czy uniwersalne? sam bym takie chętnie przygarnął

Uniwersalne, okrągłe 90mm. Na jednej żarówce H15.

pytanie za 100 pkt - skąd wziąć wiązkę z wtyczkami? O ile halogeny i kratkę kupię na allegro/ebayu to z wiązką może

Popytaj na allegro osób które mają części do E87, E90. Wtyczki powinieneś dostać, a piny może są uniwersalne? Ew. też na allegro całą wtyczkę do modułu świateł znajdź i będziesz miał piny.