Skocz do zawartości

grubość powłoki lakierowej na elementach karoserii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy,

Piszę ponieważ potrzebuję rady, mam okazję kupić bmw e46 2004 r. problem w tym, że zmierzyłem go czujnikiem lakieru. Od razu zaznaczam, że jestem kompletnym laikiem w tej kwestii. Poniżej przedstawiam wyniki pomiarów, z zapytaniem czy to oznacza, że auto było bardzo rozbite? czy takie wartości mieszczą się w normie ?

1) Błotnik tylny lewy 150-1300

2) komora silnika 180-215

3) Błotnik przedni prawy 135-1500

4) Drzwi prawe 170-205

5) Błotnik tylny prawy 160-1300

6) Bagażnik 150-217

7) Błotnik przedni lewy 170-190

8) Drzwi lewe 160-320

9) Dach 210- 310

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
100-120 oryginalny lakier , później do 250-300 druga warstwa , a dalej to szpachel ! auto sobie odpuść chyba , że chcesz szpachlowozem jeździć , bo na robienie błotnika z tyłu chyba całą betoniarkę szpachli nakręcili 1300 :duh:
Kamil
Opublikowano
Z tego co mówisz wynika, że cały samochód był lakierowany przynajmniej 2 razy ?

tak był dwa razy malowany . Raz w fabryce , drugi raz u budowlańca , co po remoncie domu miał tonę szpachli i postanowił ją wykorzystać :mrgreen: przedni błotnik szpachlować ? szczyt debilizmu... odpuść sobie... przecież te auto ma przekroczoną dopuszczalną masę całkowitą :mrgreen:

Kamil
Opublikowano
100-120 oryginalny lakier , później do 250-300 druga warstwa , a dalej to szpachel ! auto sobie odpuść chyba , że chcesz szpachlowozem jeździć , bo na robienie błotnika z tyłu chyba całą betoniarkę szpachli nakręcili 1300 :duh:

Nie dramatyzował bym z tą betoniarką szpachli. 1300 brzmi to moze jak jakaś wielka grubość ale to nawet nie przekracza 1.5mm