Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie

Do samochodow z 2000r te pompy abs czy sterowniki wkladali z 98r

Gdy kupilem auto to swiecil mi sie abs i asc jak sprawdzalem kompem to chyba wcisnalem info i pokazalo ze sterownik czy pompa jest z 98r I teraz nie wiem czy ktos wsadzil jakis inny uzywany bo tez mu sie zapalily kontrolki i dalej niewiedzial co z tym zrobic moze u mnie trzeba po prostu zrobic ta adaptacje

Co o tym myslicie wie ktos cos na ten temat?

I jeszcze jedno pytanie czy pasowal by sterownik z innego samochodu jak np. nissan tej samej firmy(bosch) i o tych samych numerach sterownika czy to juz inna bajka

Opublikowano

Witam

Skąd pewność,że to sterownik jest uszkodzony?Czy to "osławiony" sterownik z końcówką 001?Ja swój dałem po prostu do naprawy,bez kombinowania.....

Opublikowano
Witam

Skąd pewność,że to sterownik jest uszkodzony?Czy to "osławiony" sterownik z końcówką 001?Ja swój dałem po prostu do naprawy,bez kombinowania.....

Jak go odkrecilem to mial koncowke 001 no i komp pokazal lewy przod czujnik uszkodzony wymienilem na SWAG za 260 zl

po paru dniach znowu zaczely swiecic sie kontrolki sprawdzilem na kompie pokazalo lewy przod myslalem ze to zamiennik i lipa ale zamienilem z lewego na prawy a z prawego na lewy pojezdzilem troche bylo ok i znowu sie zaswiecily kontrolki komputer pokazal ze lewy przod a ten co zamienilem na lewa strone to oryginal czyli mysle ze to sterownik w sumie to juz nie mam watpliwosci i kombinuje zeby nie wysylac tylko cos z olsztyna zamienic na jakis inny i zrobic adaptacje

juz niewiem co mam robic chyba pojade do jakiegos fachowca i niech mi to sprawdzi i dokladnie zdiagnozuje czy to sterownik czy nie

Opublikowano
Wyślij ten sterownik do naprawy.Jeżeli okaże się sprawny,to zapłacisz tylko za przesyłkę w obie strony,a będziesz miał pewność.Idzie zima i bez ABS i ASC jazda może być naprawdę "ekscytująca".......
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiązany częściowo

temat zamknięty

No to fajnie,że problem rozwiązany.Człowiek pisze o problemach,prosi o porady,a jak uda mu się naprawić,poprostu pisze temat zo zamknięcia.A może ktoś ma podobny problem i chciałby też go rozwiązać.Jak już naprawiłeś,to napisz chociaż w jaki sposób.Forum jest po to aby dzielić się informacjami. :nienie:

niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Coś mi się wydaje,że admin powinien zareagować.Kolega ardzej miał jeden problem,a tematów na ten temat kilka.Zaśmiecanie forum.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Przepraszam za te wszystkie tematy które założyłem ale nikt nie chciał odpowiedzieć i myślałem że jak dodam nowy temat to będzie widoczny i może ktoś pomoże

Jeszcze raz przepraszam

I jeśli ktoś ma problem z tym sterownikiem to niech pisze

za dużej wiedzy na ten temat nie mam ale jak coś będę wiedział to pomogę czy doradzę

Pozdrawiam ardzej