Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie pytanie

jakie cześci trzeba kupic by zamontowac ORYGINALNY XENON do bmw e38?

Czy lepiej kupic gotowy chiński zestaw?

Opublikowano
pewnie,że lepiej oryginał...tutaj w Norwegii jak zatrzymają z chińszczyzną to zabieraja dowódi masz 2 tyg czasu na poprawkę...czyli powrót do oryginału.pozdrawiam.
Opublikowano
W Polsce to samo. A chińczyka rozpoznają odrazu. Lepiej od razu. Masz przed czy polift?

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
przed lift mam. 2x przetwornice i 2 zarniki beda potrzebne oryginalne i co jeszcze?
Opublikowano

Wydaje mi się że całą lampe będziesz potrzebował, bo wkłady inne, odbłyśnik, szkło. Pamiętaj też o spryskiwaczach, czyli dalej dysze, przewody, pompka, inny zbiornik płynu do szyb.

Chociaż w zasadzie na upartego wystarczą same dysze :P żeby mieć spokój od Pana władzy, ale musisz pamiętać że lepiej mieć po 1 ledzie na strone niż brudny xenon, bo brudne nie świecą wcale.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Że wolałbym mieć zamiast reflektora po 1 żarówce ledowej niż brudny xenon tylko o to. :)

Nic nie widać jak są brudne.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Ale te ledowe to podobno tylko wyglądaja ładnie a wcale nie świecą,że niby nadają się tylko do jazdy w dzień...takie opinie słyszałem ale może to nieprawda.
Opublikowano
Nie widziałem jak to działa, ale i tak bym wybrał ori reflektory xenonowe, dla własnego świętego spokoju.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
ja w swojej 7 załozyłem zestaw hid i działa naprawde swietnie , tylko nie polecam zarnikow powyzej 6000k czyli tych co swieca błekitnym swiatłem -niebieskim najlepiej to od 5000k -6000k wtedy ładny efekt i dobre swiatło , pozatym np zakładajac 8000 lub 1000 k swiatło jest niebieskie ale widocznosc słaba na suchej nawierzchni jeszcze w miare ale po deszczu masakra
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja chciałbym zamontowąć u siebie takie coś http://allegro.pl/zarowki-xenon-h3-6000-k-zestaw-nowy-i1817425154.html ale w miejsce drogowych, bo mijania mam xenon, a drogowe na żarówce normalnej słabo prażą.

Tak się też zacząłem zastanawiać czy by może też w halogeny nie wsadzić, bo w zasadzie tam tez jest h3.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Ja mam oryginalnie xenony w mijania, a chciałem w drogowych. Czy i tak muszę szukać całych xenonów? Co jest dosyć problematyczne, bo z tego co wiem to bixenon przed fl nie występował :P

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Niestety,ale mysle,że xenon w drogowych to zbędny bajer,używanie świateł drogowych jest dozwolone tylko i wyłącznie od zmierzchu do świtu a nie przez całą dobę i to w szczególnych warunkach.
Nur bmw e32
Opublikowano
Powiem tak, bardzo często używam świateł drogowych. Mozna powiedziec że nawet codziennie jak wracam przez swoją wioche do domu i denerwuje mnie że nic nie widzę. DLatego też pomyślałem o tych światłach.

4.0 V8 LPG 4 gen

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Musisz kupić kompletne lampy,mają oznaczenia DC (xenon) jeśli chcesz jeździć na legalu.

Takie lampy np. Uzywki mozna kuoic na alllegro. Ale jesli ja mam polift np 2001 740i to co amm zrobic? Tzn. Czy sam3 lampy wystarczą czy oprocz lamp trzeba jeszcze cos dokupic?