Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeśli sie policzy koszt instalacji, droższe i częstsze przeglądy, spadek mocy, mniejszą żywotność silnika, zapach gazu, strzelanie, falujące obroty, PB tak czy inaczej tankować trzeba to naprawdę nie widzę sensu montować gazu... ale to taka moja dygresja :-)

Ja zas nie rozumiem ludzi ktorzy nie rozumieja ludzi ktorzy instaluja LPG :) Jak to ktos madry kiedys tu napisal "po co mam spalac 10 litrow Pb jak moge 10 litrow LPG"... I takie wymyslanie jakie to problemy sa. Ze drozszy przeglad, no fakt, cale 50zl. Ze regulowac trzeba i serwisowac, no fakt cale 40zl, ze strzela, dobrze dobrana, zalozona, wyregulowana i serwisowana instalacja w samochodzie w ktorym uklad zaplonowy jest sprawny strzela od swieta (czytaj wogole). Ze zmulony, no fakt, w przypadku instalki sekwencyjnej cale kilka % spadku mocy, ale mamy oczywiscie samych schumacherow ktorzy to czuja bez hamowni ;) Mniejsza zywotnosc silnika, bo podobno wyzsza temperatura zaplonu, tylko szkopul jest taki ze wyzsza temperatura zaplonu zalezy od zlego ustawienia skladu mieszanki, czyli regulacji instalacji, wiec rozwazanie raczej dla teoretykow niz praktykow. Ze trzeba zalozyc i placic, no nie ma nic za darmo ale w przeciwienstwie do innych modyfikacji pojazdu ta sie splaca po roku lub szybciej a potem tylko na siebie zarabia... Wiec naprawde nie wiem po co szukac argumentow na nie zamiast przyjac do wiadomosci ze LPG to paliwo jak kazde inne i warto na nim jezdzic zwlaszcza teraz przy tych cyrkach z paliwami plynnymi. Naprawde milo jezdzic nie myslac co chwile o chwilowym spalaniu i dawac gazu jak sie podoba bez martwienia sie ze srednia przy dystrybutorze wyjdzie 1-2 litry Pb wiecej... Niech spali mi te 2 litry LPG wiecej wkoncu to tylko 4,2zl :) Pozdrawiam!

Opublikowano

318i 92' 240tys km

7,5-8 - trasa

9-10 miasto

W zalezności od traktowania pedału gazu, korków, itd....

Oczywiście można zejść poniżej 7 ( jazda na emeryta ), ale mozna także powyżej 12.

Pzdr,