Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Chciałbym zamątować podgrzewaną kierownicę a nie mam jej w opcji.Pytanie czy jest możliwość zamontowania takiej kierownicy i czy trzeba coś przerabiać lub dokładać. Pozdrawiam
Opublikowano
Witam ponownie.Czy mógłbyś mi podpowiedzieć co w tym linku trzeba otworzyć bo ja klikając mogę tylko ściągnąć jakiś program Babilon. Będę bardzo wdzięczny.
Opublikowano
Witam ponownie.Czy mógłbyś mi podpowiedzieć co w tym linku trzeba otworzyć bo ja klikając mogę tylko ściągnąć jakiś program Babilon. Będę bardzo wdzięczny.

Na dole strony po prawej kliknij "SLOW DOWNLOAD". Wpisz kod (dokładnie) i klik enter. W nowym oknie policzy do 30 sekund, znowu na dół strony i po prawej pod "SLOW DOWNLOAD" kliknij "DOWNLOAD". Zapisz instrkcję w PDF.

Opublikowano

To tylko wygląda na skomplikowaną operację, ale naprawdę jest prosto...

Najpierw musisz sprawdzić czy masz potrzebną taśmę pod pogrzewaną kierownicę - może być fabrycznie - jeśli nie to musisz poszukać takiej z tym dodatkowym pinem (numer tej taśmy masz podany). Szukaj na Allegro.

Potem kupić potrzebny przekaźnik (numer podany) - to koniecznie w ASO ale kosztuje grosze... Montuje się go za schowkiem jak na obrazku.

Podgrzewaną kierownicę zakładam że już masz.

Pozostaje montaż tej kierownicy (równo na wyprostowanych kołach) i sprawdzian przy włączonym silniku.

Pomoże Ci (za przysłowiową stówę) każdy mechanik który przynajmniej raz w zyciu wymieniał jakąkolwiek kierownicę w BMW.

Opublikowano
Witajcie, temacik jest ciekawy , ale ceny zabijają kiera 450-600 zł ,taśma 250zł ,a najdroższa to poducha 1000-1400 zł .Po najniższej linii 1700 zł ,sporo cholera.Chyba zostanie kupić dobre rękawice ze skórki to będzie max 200 zł :D
Opublikowano
Witajcie, temacik jest ciekawy , ale ceny zabijają kiera 450-600 zł ,taśma 250zł ,a najdroższa to poducha 1000-1400 zł .Po najniższej linii 1700 zł ,sporo cholera. :D

Poduchę weźmiesz ze swojej starej kierownicy (którą potem sprzedaż za parę złotych), taśmę sprawdź bo może już masz.

Opublikowano
Ja mam 4-ro ramienną a chodzi mi po głowie 3-ramienna ze sport pakietu .Kierownica 4-ro ramienna z funkcja podgrzewania to szukanie igły .Taśma też do wymiany nie ma przejścia ani pinów ,wtyczka od grzania siedzi sobie w pustym gnieździe . :cry:
Opublikowano
Ja mam 4-ro ramienną a chodzi mi po głowie 3-ramienna ze sport pakietu .Kierownica 4-ro ramienna z funkcja podgrzewania to szukanie igły .Taśma też do wymiany nie ma przejścia ani pinów ,wtyczka od grzania siedzi sobie w pustym gnieździe . :cry:

No tak, to masz problem (albo wydatki)... :cry2:

Opublikowano
Panowie , z calym szacunkiem ,ale wydaje mi sie ze podgrzewana kierownica w aucie jest potrzebna jak ku..ie majtki.rozumiem jeszcze jakby to byl kabriolet ,albo ogrzewanie wnetrza bylo kiepskie ,ale wszystko dziala na tip-top ,wiec wydaje mi sie ze ten gadzet jest zupelnie niepotrzebny do uzywania.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

To zależy...

W poprzedniej E53 miałem podgrzewaną kierownicę i muszę przyznać że to fajna sprawa szczególnie rano jak oczyszczasz autko ze śniegu, wsiadasz a tu cieplutka kiera... :)

Edytowane przez Kruk
Opublikowano
Jestem za :cool2: jest to dobra funkcja ,a auto stoi na zewnątrz i często podsadzam ręce pod tyłek bo utrzymać na kole nie idzie zwłaszcza jak jest -25c :D
  • 2 lata później...
Opublikowano

Panowie odkopuję temat.

nabyłem właśnie kierownicę z M pakiettu z łopatkami i podgrzewaniem. Kiera założona ale podgrzewanie nie działa ( Taśmy nie mam ale już do mnie jedzie)

Pozostaje pytanie co z tym przekażnikiem za schowkiem ? ma ktoś numer jego części ?

Link już nie działa do instrukcji Bardzo prosze o przesłanie jej na [email protected] albo podanie nowego.

Do E 70 tyczy się to samo co E53 tak ?

Pls bo sprawa nagli...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja montowałem w E70 i na dodatek z manetkami. Mam wrażenie że i tak instalacja w E70 dużo prostsza i żadnej zabawy z bezpiecznikami nie ma...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam czytam i szukam tematu podgrzewanej kierownicy lecz nic konkretnego nie piszecie linki nie działają moje pytanie jaki ma być ten przekaznik bo nigdzie nie mogę znajsc go i gdzie go wpiąć?