Skocz do zawartości

Pytanie do posiadaczy portu USB, opcja 6FL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój problem polega na tym że kiedy słucham muzyki z usb, wychodze z samochodu, byłem powiedzmy gdzieś w połowie utworów. Kiedy wracam, wkładam klucz, radio sie uruchamia i odtwarza mi od pierwszego utworu, nie od tego na którym skończyłem. Czy tam ma być? czy cos jest u mnie nie tak ?
Opublikowano
Raczej nie. Mi zawsze zaczyna tam gdzie skończyło, nawet w połowie utworu. Żona jak wsiada ze swoim kluczykiem to zaczyna tam gdzie się skończyło to co ona słuchała :mrgreen: .
Opublikowano
A jeszcze jeden problem, podczas odtwarzania, mam np. widok katalogów i odtwarzany utwór. Wcisnę "menu" i wracam do menu głownego idrive. Daje pokretlo w dół i znów jestem na samej górze, a nie w katalogu gdzie odtwarzam utwór. Jak to wygląda u ciebie kolego?
Opublikowano (edytowane)
A jeszcze jeden problem, podczas odtwarzania, mam np. widok katalogów i odtwarzany utwór. Wcisnę "menu" i wracam do menu głownego idrive. Daje pokretlo w dół i znów jestem na samej górze, a nie w katalogu gdzie odtwarzam utwór. Jak to wygląda u ciebie kolego?

Na samej górze czego? U mnie jest tak samo jak u ciebie, ale jak dam pokrętło 3 razy w dół z menu główngo to jestem w katalogu utworu który jest odtwarzany na liście utworów dokładnie na utworze który jest w danej chwili odtwarzany.

Edytowane przez macio116
Opublikowano

Co prawda portu USB nie mam, więc pytanie nie do mnie :-) ale mój na przykład nie pamiętał że przed wygaszeniem auta wyłączałem klimatyzacje i zawsze po włączeniu zapłonu uruchamiał tę klimę...

w module radia ( w moim przypadku MASK ) znalazłem funkcję OFF_MEMORY_KEY_1 , 2 itd.; na nicht_activ. Po przekodowaniu pamięta do każdego kluczyka.

Na Twoim miejscu poszukałbym w radiu jakichś wierszy z MEMORY lub OFF_MEMORY moźe pomoże ...

Opublikowano

Na samej górze czego? U mnie jest tak samo jak u ciebie, ale jak dam pokrętło 3 razy w dół z menu główngo to jestem w katalogu utworu który jest odtwarzany na liście utworów dokładnie na utworze który jest w danej chwili odtwarzany.

Trochę się wyjaśniło, wraca do odtwarzanego katalogu, ale trzeba poczekać z 5 sekund po przycisnieciu w dół :)

Na Twoim miejscu poszukałbym w radiu jakichś wierszy z MEMORY lub OFF_MEMORY moźe pomoże ...

No właśnie te wszystkie opcje mam nieaktywne, zresztą radio działa poprawnie, działa na tej stacji na której zostawiłem, sprawdze jeszcze z cd i zmieniarką, oraz z drugim kluczem. Mam wrażenie że to mulf nie zapamiętuje co grał, bo nie sądze aby lista plików była eksportowana do radia

Opublikowano

Sorry, w pierwszym poście napisałem, że przekodowałem MASK, a zapomniałem, że te nieaktywne wpisy OFF_MEMORY_KEY miałem w klimatyzacji ( IHKA )...

ale tak czy inaczej w module radia mam wszystkie wpisy OFF_MEMORY_KEY na "active" i pamięta ustawienia radia, CD i zmieniarki CD

Więc myślę, że jeśli masz te funkcje nieaktywne to nie zaszkodzi spróbować aktywacji... a może pomoże.