Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich posiadaczy BMW. Mam problem i proszę o pomoc:( Sprawa wygląda następująco. Po odkręceniu korka wlewu oleju chlapie olejem i pojawia się siwy dym, czy są to przedmuchy w silniku? Dodam, że wymieniałem ostatnio przepływomierz ale kupiłem nowy zamiennik Boscha i chyba źle zrobiłem,błąd nadal wyskakuje, mechanik powiedział mi że najprawdopodobniej niby te przedmuchy zakłócają pracę przepływomierza i dla tego jest ten błąd, dzwonilm do BMW i oni kazali przyjechać do nich i wstawic orginał, podobno wina leży w tym że to nie jest orginalny i się zawiesza, ostnio czyścilem zawór EGr podobno był strasznie zapchany tyle ze teraz na 1, 2 i 3 samochod slabo sie rozpedza brak mocy, po paru sekundach moc powraca. Czy te wszystkie objawy mogą być spowodowane przedmuchem w silniku? Samochód kupiłem używany najprawdopodobniej poprzednik strasznie o niego nie dbał:( Pozdrawiam wszystkich i byłbym wdzięczny o jakieś info.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

jeżeli chodzi o silnik m47n to po odkręceniu korka oleju na pracującym silniku będzie chlapać - łańcuch rozrządu.

Zrób pomiary ciśnienia sprężania. Czy z płynem w układzie chłodzenia albo z olejem silnikowym dzieje się coś nietypowego?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Podobno olej przy wymianie byl czarny ale to chyba normalka, a co do przepływomierza to ten co kupiłem Boscha nie działa :( koszt orginału to 1400 zl, kazali mi na wszelki wypadek za 500 zl sprawdzic elektryke silnika, a potem kupic nowy przeplywomierz. Teraz odłączyli mi go i jest o niebo lepiej, widac roznice, podobno dla silnika nic się nie stanie tak mnie zapewniali. Wymienić i tak wymienię ale najpierw dwumas. Pozdrawiam