Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przez jakiś czas w E87 miałem pod jednym z przycisków na kierownicy ustawione wyłączenie wyświetlacza. Tu zaznaczam, że wyłączenie, nie zamknięcie.

W menu i-drive przycisk nie był przypisany, bo takiej opcji (wyłączenia wyświetlacza) nie ma. No i właśnie do czasu jak ktoś mi w i-drive zmienił jego funkcję na zamknięcie obiegu powietrza.

I teraz pytanie, jak zakodować ponownie wyłączanie wyświetlacza pod przycisk na kierownicy?

Bardzo mi się podobała ta opcja, ponieważ wyświetlacz był ściemniony, a na dole pokazywało mi nazwę stacji radiowej czy nr utworu CD przy przełączaniu.

Opublikowano
O ile wiem to tego się nie koduje. Wchodzisz w idrive'em w INFO i tam masz opcję z ikonką z kierownicą i możesz zmienić te ustawienia. Masz dwa przyciski, które tam się definiuje.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Wiem, że to się ustawia w menu i-drive.

Ale opcji wyłączenia wyświetlacza nie ma.

Wysyłałem CCC do naprawy i zostało przekodowane pod E60. Wtedy ustawiłem pod przycisk na kierownicy wyłączanie wyświetlacza, bo tak jest w E60.

Przekodowałem CCC pod E87 i ustawienia przycisków zostały. Później znajomy mi przestawił w i-drive i opcji wyłączenia wyświetlacza już nie ustawię.

Wnioskuję, że w jakimś module te ustawienia sa zapisane, tylko pytanie w jakim i pod jaką nazwą tego szukać...