Skocz do zawartości

316 Podczas jazdy telepie sie kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Coś nie dobrego się dzieje z moim samochodem. Jadąc rano z pracy, gdy puściłem kierownice na prostym odcinku zauważyłem, że zaczyna mi latać kierownica w lewo i wprawo. Są to delikatne bardzo szybkie ruchy jakby telepało ta kierownicą. Wcześniej miałem coś podobnego ale przy hamowaniu. Tyle, ze bardziej to były wibracje na kierownicy a nie latanie jej w lewo i w prawo. Gdy działo się tak przy hamowaniu pomyślałem, że może to normalne, bo podobnie chrobotał hamulec w momencie, gdy działał ABS. Wiec jakoś się tym specjalnie nie przejmowałem. Natomiast to co dzieje sie teraz, dało mi do myślenia. Co to może być ? Dlaczego podczas jazdy na wprost, gdy puszczam kierownice zaczęło mi telepać kierownica ? Prosze o pomoc, bo nie wiem co sie dzieje...
Opublikowano
Opisane przez ciebie objawy pasują do rozwarstwionej opony, najlepiej niech wulkanizator sprawdzi ci koła.
Opublikowano
Jak znajdę chwilkę porobię testy i opisze efekty. Być może u mnie powodem mogą być trochę pocięte opony od środka....