Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przymierzam się zakupić na własne potrzeby jakiś w miarę sensowny ozonator. Od razu mówię, że nie chcę sprzętu profesjonalnego. Mam czas, więc i ozonowanie np. samochodu może trwać pięć razy dłużej niż w firmie się tym zajmującej. A mając coś takiego na stanie można ozonować auto częściej. Ozonator będzie służył do ozonowania samochodu i pomieszczeń. Czasami może wyozonuje auta znajomym. Czy ktoś posiada takie urządzenie i mógłby polecić jakiś konkretny model do max 500 zł?
Opublikowano

Wybrałem ozonator "Ozoner FM 500"

http://www.ozon24.pl/fm500

A dlaczego?

- spora wydajność

- dołączony dodatkowo osuszacz

- duża żywotność i zadowalające parametry

- przystępna cena

Ozonowałem auto 3 dni temu - tak na próbę (1 godzina), samo wnętrze bez włączania klimatyzacji podczas zabiegu. Do dziś czuć świeży zapach ozonu. Po zabiegu w aucie było szaro od gazu :8) Oczywiście było później porządnie wietrzone. Poza tym czytałem o wielu innych zastosowaniach ozonu i uważam, że zakup trafiony. Gdyby ktoś się zastanawiał nad wyborem, to ten model mogę polecić.

Opublikowano
Od ozonowania? :) Poważnie... No wiem, że jest to niezdrowe, i że należy zawsze porządnie wietrzyć - ale żeby aż do szpitala trafić... :(
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witajcie - odświeżę nieco mój temat :) otóż mam już kupiony ozonator (500mg) i chciałbym podpytać, czy dobrą procedurę obrałem. Czy jeżeli włożę wężyk od ozonatora (jakieś 20 cm) do środkowego wylotu nadmuchu i będę pompował tam ozon, to czy dotrze on do parownika? Ozon jest cięższy od powietrza, wiec teoretycznie powinien "spływać" kanałem nawiewu na dół aż do parownika... Czy jest to dobre rozumowanie? Czy jednak trzeba wężyk włożyć do wlotu powietrza (od strony pasażera) i ozonować na włączonej klimie?
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam! Aktualnie sam szukam jakiegoś ozonatora i pytanie mam do Ciebie, jak sprawdza się Twój sprzęt ? Czy przy upływie lat dalej działa i spełnia swoją funkcję ? Czy faktycznie pomaga przy przykrych zapachach w aucie lub pomieszczeniach domowych ? Pozdrawiam
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam, Panowanie szukam ozonatora do prywatnych celów garażowo- samochodowych a mój budżet to 250zł:(

Mam do was parę pytań:

Co możecie powiedzieć po kilku latach po zakupie?

Żałujecie zakupu?

Jakiś model możecie polecić?