Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić E30 ale pieniądze mnie trochę dobijają za ładny model interesuje mnie ładna klasyczna a nie jakiś pro-tuning... mowa oczywiście o Coupe

mam kilka na oku i jakbyście mogli mi powiedzieć co sadzicie :) Dziękuje ;D

http://allegro.pl/100-oryginal-bmw-e30-zadbana-i1811999812.html

Lub

http://otomoto.pl/bmw-320-coupe-oryginal-z-niemiec-C20610939.html <-------- cena już mnie zabiła mam tylko 5k plz Góra :(

Mówię o modelach do 1.8l ewentualnie 2.0l :]

Powiedzcie mi na co mam zwracać teraz uwagę przy kupnie tego modelu :)

Opublikowano

W przypadku 316 i 318 postaraj sie ogladac auto z zimnym silnikiem..odpalisz i posluchaj czy nie klepie glosno..ja moje kupowalem i na rozgrzanym silniku ledwo bylo te cykanie slychac a na zimnym wali jak by ktos mlotkiem uderzal o pokrywe klawiatury. Oszczedzisz sobie tym nie maly wydatek i nie podniesiesz sobie cisnienia..ranty nadkoli powinny byc rowne, przejedz palcem jak beda jakies nie rownosci to na 99% cos bylo kombinowane. Przednie blotniki sa dodatkowo zgrzewane, wiec jak zgrzewow (przy szybie jak maske uniesiesz) nie bedzie to znaczy ze byly wymieniane. Szyby powinny miec te same numery.

Zwroc uwage na wycieki przy silniku. Podczas jazdy wylacz radio i staraj sie sluchac jak pracuje silnik jak sie wkreca na obroty. W sumie to takie podstawowe rzeczy, ja zawalilem u siebie ten pkt.1 i moje marzenie mnie troche zawiodlo...znawcy bmw pewnie podpowiedza wiecej bo ja dopiero poznaje marke :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A Ty kolego umiesz czytać?? Na pierwszej stronie są dwa tematy na temat kupowania E30, w tym jeden na stron 7!!!. Masz też wyżej link "najczęście zadawane pytania" i tam masz też odnośnik to kilku tematow na ten temat!!! A jeśli masz pytania odnośnie jakiegoś ogłoszenia z ALLEDROGO czy innych stronek, to też jest odpowiedni dział. Podejrzewam że MOD z pełną stanowcząścią zamknie Twój temat.

Udanych zakupów, pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.