Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od niedawna posiadam BMW e36 318i. Rano jak odpalam cieżko pali tak jak by chciało zapalić a nie może ale tak za 2-3 razem zapali jak jest ciepły to cyka za 1 razem tak jak powinno być. Wymieniłem kable swiece i nadal jest to samo ;/ popmka paliwa podaje paliwo. Co moze być przyczyna?
Opublikowano
Musze jeszcze dodać ze teraz to wogóle nie chce juz odpalać tak jak by nie dostawał paliwa. a czasami strzela a na gaz jak sie przełonczy to odrazu gaśnie. co to moze być?
Opublikowano

Sam coś już napomykasz : ..."jakby nie dostawał paliwa "

I tak trzeba szukać najpierw , gorzej , że oba zasilania na raz...

Mimo wszystko najpierw sprawdzaj filtr paliwa .

Pewno go nawet trzeba wymienić na nowy/ koszt ok. 40zł...

panta rei
Opublikowano

Jeśli tak ,to oglądaj szczelność przewodów paliwowych w komorze silnikowej .

Takie przewody się wymienia ...

panta rei
Opublikowano

Witam poraz kolejny. Wiec dzis zobaczyłem ze mi pekła taka guma ona była juz wiele razy klejona i chyba od tego to wszytko sie dzieje. Mozna gdzies to kupić? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9cf3c8dc1958792.html

Tam sa 2 takie otwory srednicy na palec do 1 wchodzi jakis waż a do 2 nic jest dziura i ja to zatkałem takim korkiem od wina to dobrze czy źle?

Opublikowano
To się nazywa guma przepływomierza w ASO w zeszłym roku płaciłem 157zł.Na allegro też można kupić np.- http://moto.allegro.pl/guma-przeplywomierza-bmw-e36-z3-1-8-silnik-m43-i1809323521.html.Trochę kosztuje,używanej nie kupuj nie warto.Ta guma pęka w każdej wiekowej e36
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
wyminiłem gume olej kable swiece filtr paliwa powietrza i oleju a problem ten sam :(co robić?:( tak nie moze bym idzie zima a tu za 3-4 razem odpala
Opublikowano

Problem raczej leży w wodzie w paliwie. Dotyka przede wszystkim aut z LPG, gdzie w zbiorniku jest przez długi czas mała ilość starej benzyny.

Zatankuj 20 litrów benzyny i wlej uszlachetniacz,który zarazem wiążę wodę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Problem raczej leży w wodzie w paliwie. Dotyka przede wszystkim aut z LPG, gdzie w zbiorniku jest przez długi czas mała ilość starej benzyny.

Zatankuj 20 litrów benzyny i wlej uszlachetniacz,który zarazem wiążę wodę.

Komputer wykazał przepływiomierz i 2 wtryski

Opublikowano

Spadek mocy,powolne wchodzenie na obroty , spadek prędkości maksymalnej i słabe rozpędzanie to objawy przepływki.Jeśli takich objawów nie masz to raczej zrób porządek z wtryskami,są zapieczone,lub leją,ewentualnie nawet się nie otwierają (cewka).Jednak przy lpg trzeba trochę jeździć na benzynie,bo układ jest wrażliwy.

Jeśli masz przepływomierz klapkowy to sprawdź czy klapka chodzi luźno ,nie zacina się.