Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z abs/asc świecą się kontrolki komp pokazuje błąd 55 zawór ssący 1 układu ASC błędny, diagnoza przy pomocy KTS co jest do wymiany dodam że jak odpalam auto z wciśniętym hamulcem to kontrolki gasną ale gdy tylko zdejmę nogę z hamulca to się zapalają i świecą cały czas abs/asc nie działa. Komunikacja kompa z autem bez żadnego problemu więc sterownik chyba ok pompa o nr 001

Opublikowano
Przyłączam się do pytania. Mam bardzo podobny problem i nie wiem o co chodzi. Miałem ten sam błąd (55) wysłałem sterownik do naprawy. Po naprawie w momencie podłączenia sterownika pompa zaczęła pracować!!! Bez względu czy zapłon jest włączony czy nie ciągle pracuje.... Wysłałem ponownie sterownik na gwarancję i dostałem dziś telefon z serwisu, że nie są w stanie z nim juz nic zrobic... Moje pytanie jest takie, czy to aby napewno sterownik?? Gdzie jest ten zawór?? Może to któraś z cewek nie załącza zaworu???
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Sprawa owego błędu ( zawór ssący 1 układu ASC błędny) ma się następująco:

Dzwoniąc do wielu magików od regeneracji 9/10 powiadziało bez zastanowienia i owijania w bawełnę że sterownik można wywalić do śmieci bo, przy tym błędzie nie ma szans regeneracji tylko jeden magik z rumi powiedział że może spróbować go wskrzesić lecz postanowiłem kupić nowy i po wymianie wszystko wróciło do normy :D oczywiście trzeba było dokonać adaptacji stera bo ASC nie działało.

Ster kupiłem na allegro koleś godny polecenia:

STEROWNIK POMPA ABS ABSu ASC BMW E39 0 265 900 001 (1851538237)

7 dni (nie 30 paź 2011 22:45:54 CET)

Sprzedający: WELMOT (3018)

Opublikowano

zawór ssący 1 układu ASC znajduje się w pompie ABS/ASC

poczytaj o tych układach a wszystko będzie jasne

bluesbreaker.w.interia.pl/asr.html