Skocz do zawartości

320d jak nie żarnik, przetwornica to ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem, padł mi xenon, wcześniej raz działał a raz nie, często parował reflektor od wewnątrz, jak niedziałał to wyskakiwał komunikat na desce rozdzielczej a raz nie, kupiłem żarniki, założyłem jeden, nie działa, zalożyłem drugi tez nie działa, założyłem stary ze strony gdzie działał i tez nie działa, ok, wyjałem lampy, dostałem się do przetwornic, zamieniłem stronami, i nie działał zaden, w lewej lampie nie działa na prawej przetwornicy, a w prawej lampie na lewej przetwonicy, a jak założę z powrotem prawą przetwornicę do prawej lampy to działa, a w lewej bez zmian bo nie działało. numery na przetwornicach sa takie same, i teraz nie wiem co dalej, przypisane sa jakos czy co, nie wiem nawet co jest powodem braku jednego swiatla, niekupie w ciemno przetwornicy jak nie wiem czy to ona jest popsuta,prosze o pomoc bo nie wiem co zrobic
Opublikowano
Być może masz uszkodzony w lewej lampie sterownik(przetwornica) i zapłonnik ksenona nr 15 i 16 na rys.http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AP71&mospid=47665&btnr=63_0550&hg=63&fg=05 :( Dlatego zamiana przetwornic nic nie dała.Podłącz jeszcze pod kompa i zdiagnozuj ksenony,posprawdzaj przewody ,bezpieczniki :D
Opublikowano
może istotne a może nie, ten bixenon czy a`la bixenon tez po włączeniu długich nie przesłania się czy tam nie porusza tą przesłoną, kabelki sprawdzałem, muszę pod kompa się podpiąć
Opublikowano
okazało się że i przetwornica i zapłonnik, miałem pękniety klosz, przez myjki bezdotykowe wlewałem wode i sie zespsóło po zalewaniu, ale niewiedziałem ze jest pekniety, juz pokleilem, poytem jeszcze zabezpiecze klejem wurth-a i wyczyszcze soczewki